charovna2017

обновена 9:59 AM EET, Mar 26, 2019

Инциденти

Инциденти

Пожар горя в къща в с. Руец, пострадала е възрастна жена

pojarnikari tg15

Служители на РС ПБЗН-Търговище са реагирали на получен в 04,18 часа тази сутрин сигнал за възникнал пожар в къща в с. Руец, община Търговище - собственост на 81-годишна жена от селото, информираха от пресцентъра на полицията.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Горя стопанска постройка в с. Певец

pojarna novavt151

На 19.01.2019 г. около 19,30 ч в с. Певец, община Търговище, в прилепена до къща стопанска постройка – собственост на мъж от гр. Търговище, е възникнал пожар,

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Две пожарни гасиха пламнала къща в Търговище

pojarnikari tg15Служители на РС ПБЗН-Търговище са реагирали на получен в 20,04 ч. на 20.12.2018 г. сигнал за възникнал пожар в коминно тяло на къща на ул. „Л. Каравелов“ в гр. Търговище.

В резултат на инцидента са унищожени 150 кв. м покривна конструкция, мебели, домакинско имущество, хранителни продукти и дърва за огрев.

Пожарът е погасен от два екипа служители с два специализирани автомобила, като за гасенето му са използвани 16 000 л вода.

Вероятната причина за възникване на инцидента е неправилно ползване на отоплителен уред (струпани горими материали в близост до коминното тяло).

Няма пострадали хора.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Катастрофа стана в прохода "Боаза"

boaz 09171

Днес около 14,30 ч. на тел. 112 в оперативната дежурна част на ОД МВР-Търговище е получен сигнал за възникнал пътен инцидент в община Търговище – в местността „Боаза“, съобщиха от полицията.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Изгоря автомобил за превоз на хора с двигателни проблеми

sgrada pojarna trg

На 21.12.2018 г. в 05,25 часа в двора на комплекс за здравни и социални услуги в гр. Търговище е възникнал пожар в купето на паркиран специален автомобил „Рено мастер“(съоръжен с рампа за превоз на хора с двигателни проблеми) с търговищка регистрация –общинска собственост.

В резултат на инцидента автомобилът е унищожен.

Пожарът е погасен от екип служители на РС ПБЗН-Търговище с един противопожарен автомобил.

Причините за възникването му са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 330, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Зачестяват пожарите в сухи треви

pojar suhi trevi

През изминалото денонощие служителите на районните служби в състава на РД ПБЗН-Търговище са погасили без преки материални загуби 8 пожара, възникнали в сухи треви и храсти поради небрежност при боравене с открит огън.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Катастрофа между лек автомобил и патрулка край Пролаз прати двама в болницата

lineika trg sppomosht

Около 20,20 часа на 17.12.2018 г. на първокласен път I-4 (София-Варна), в близост до търговищкото село Пролаз, е настъпило пътно-транспортно произшествие между лек автомобил „Пежо 306“ с добричка регистрация, управляван от 65-годишен мъж от гр. Добрич, и патрулен автомобил на ОД МВР-Търговище.

По първоначални данни, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост (заснежен пътен участък), водачът на  лекия автомобил „Пежо“ е изгубил контрол над управлението, автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал със задната си част в правомерно движещия се насреща служебен автомобил.

В резултат на инцидента са пострадали двама пътници от автомобила „Пежо“: мъж на 39 г. и жена на 36 г. Те са настанени за лечение в МБАЛ-Търговище без опасност за живота им.

Водачите на двата автомобила са тествани за употреба на алкохол по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, който е отчел отрицателни резултати.

Вследствие на пътния инцидент и на двата автомобила са причинени значителни материални щети. Извършен е оглед на местопроизшествието.

По случая е образувано следствено дело по описа на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Търговище.

 Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Влекач помля три коли край Давидово

policeavtomobil tg1

На 12.12.2018 г. в 05,50 ч. в община Търговище – на паркинг пред мандра в с. Давидово, правоспособният водач S.M.,на 59 год., гражданин на Република Украйна, управлявайки влекач „Ивеко Стралис“ със софийска регистрация с прикачено към него полуремарке „Кроне“, също със софийска регистрация, и двете – фирмена собственост, при маневра завой наляво е блъснал три правомерно паркирани МПС: лек автомобил „Киа Черато“ с търговищка регистрация – собственост на 51-годишен мъж от гр. Търговище; лек автомобил „Ауди А 4“ с търговищка регистрация – собственост на 36-годишен мъж от гр. Търговище, и лек автомобил „Митцубиши Паджеро“ с търговищка регистрация – собственост на 43-годишен мъж от гр. Търговище.

Впоследствие при извършване на маневра „движение на заден ход“ водачът на влекача, не се е съобразил с това, че пътят зад него не е свободен, и е блъснал около 10 кв м подпорна стена – собственост на мандрата.

В резултат на инцидента са причинени значителни материални щети на посочените по-горе МПС.

На водача са взети проби по надлежния ред за евентуално наличие на алкохол в издишания въздух и за евентуално управление на МПС под въздействието на наркотиччни вещества или техни аналози. И двете проби са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти