charovna2017

обновена 2:19 PM EEST, Sep 25, 2017

Инциденти

Инциденти

Кола блъсна 50-годишен мъж, движещ се по пътното платно в с. Здравец

burza pomosht trg
На 24.09.2017 г. около 20,35 ч. в с. Здравец, община Търговище – по ул. „Г. Димитров“, в посока гр. Попово-гр. Търговище, правоспособният водач А.Х., на 58 год., от гр. Търговище, управлявайки собствения си лек автомобил „Рено Клио“ с търговищка регистрация, е блъснал с предна дясна част на бронята му движещ се по пътното платно 50-годишен мъж от гр. Търговище.

Причините за възникване на пътния инцидент са в процес на изясняване.

На водача и на пешеходеца са взети кръвни проби за химическо изследване.

Пострадалият гражданин е настанен в МБАЛ-Търговище с фрактура на лява подбедрица, с опасност за живота му.

По случая е образувано досъдебно производство.

Пресцентър МВР Търговище

 

 

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Две пожарни гасиха пламнала селскостопанска постройка в с. Разбойна

pojarnikari tg15На 4.09.2017 г. служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен в 17,14 ч. сигнал за възникнал пожар в селскостопанска постройка в с. Разбойна, община Търговище.

В резултат на инцидента са унищожени 120 кв. м покривна конструкция, 50 бали с фураж и 1 куб. м дървен материал.

Спасена от огъня е сградата.

Пожарът е погасен от шестима служители с два противопожарни автомобила. Възникнал е поради небрежност при боравене с открит огън.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Кореец с опасност за живота след катастрофа в "Боаза"

boaza 09172

На 19.09.2017 г. около 14,50 ч. на първокласен път I-4/София-Варна /, км 218+544, правоспособният водач Ш.С., на 65 год., гражданин на Република Корея, със статут на постоянно пребиваващ в Република България, управлявайки собствения си лек автомобил „Сеат Леон“ със софийска регистрация в посока гр. Омуртаг-гр. Търговище, на лява крива е изгубил контрол над управлението и автомобилът е излязъл вдясно извън пътното платно.

В резултат на така настъпилото пътно-транспортно произшествие са нанесени значителни материални щети на автомобила, а водачът му е настанен за лечение в МБАЛ-Търговище с опасност за живота му.

По случая се извършва проверка.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Потушиха пожар, пламнал тази нощ в санитарно помещение на хотел

sgrada pojarna trg

На 1.09.2017 г. служители на РС“ПБЗН“-Търговище са реагирали на получен в 00,42 ч. сигнал за възникнал пожар в санитарно помещение на хотел в гр. Търговище.

В резултат е унишожена бяла техника, чаршафи, два прозореца от PVC дограма, и са опушени 30 кв м стени.

Инцидентът е причинен от късо съединение в перална машина. Пожарът е погасен от 8 служители на службата с два противопожарни автомобила.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Отнето предимство е причината за ПТП-то до гробищния парк

ptp 1909172

На 19.09.2017 г. около 12,45 часа на бул. „Н. Маринов“ в гр. Търговище – срещу гробищния парк, правоспособният водач А.Г., на 50 год., от гр. Търговище, управлявайки лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с търговищка регистрация, при маневра „завиване наляво“ е отнел предимството на лек автомобил „Смарт“ с търговищка регистрация, управлявана от 45-годишната В.М. от гр. Търговище, правоспособен водач, като го е блъснал с преден десен калник в задна дясна врата.

В резултат на инцидента в МБАЛ-Търговище е настанено за лечение с разкъсно-контузна рана на предмишница и длан на ръка, без опасност за живота му, 12-годишно момче, возило се на предна дясна седалка на лекия автомобил „Смарт“.

На двамата водачи е взета кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Гасиха пожар в търговищки хотел

pojarna novavt151

На 30.08.2017 г. два екипа служители на РС „ПБЗН“-Търговище с два противопожарни автомобила са гасили пожар, възникнал в складово помещение /стая/ на хотел в гр. Търговище, сигнал за който е получен на тел. 112 в 10,05 ч.

В резултат на инцидента са унищожени чаршафи, одеала, покривки.

Причината за възникване на инцидента е късо съединение.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Лек автомобил блъсна възрастна жена на паркинг в Търговище

burza pomosht trg

На 19.09.2017 г. около 09,20 ч. в гр. Търговище на паркинг на ул. „Сп. Грамадов“ в гр. Търговище правоспособният водач П.П., на 55 год., от с. Съединение, община Търговище, управлявайки собствения си лек автомобил „Рено Еспейс“ с търговищка регистрация, при извършване на маневра „движение на заден ход“ е блъснал със задна дясна част на автомобила 73-годишна жена от гр. Попово.

В резултат на пътния инцидент пострадалата е получила фрактура на дясна тазобедрена става и е настанена за лечение в МБАЛ-Търговище без опасност за живота й. На водача е взета кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Небрежност при боравене с открит огън причини пожар в търговищко село

sgrada pojarna trg

На 24.08.2017 г. служители на РСПБЗН-Търговише са реагирали на получен  в 17,58 часа сигнал за възникнал пожар в бали слама в двор в село Овчарово, община Търговище.

Инцидентът е възникнал в резултат на небрежност при боравене с открит огън – собственикът е запалил горими растителни отпадъци в близост до складирани ролетни бали със слама.

Огънят е унищожил 80 бали, а други 50 са спасени. Пожарът е погасен от четирима служители на РС "ПБЗН" с един противопожарен автомобил.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Кола се обърна по таван до ДАП

ptp 1909172

В 12,43 часа на тел. 112 в оперативната дежурна част на ОД МВР-Търговище е получен сигнал за възникнал пътен инцидент между два леки автомобила в близост до гробищния парк в гр. Търговище. По предварителна информация е пострадало 12-годишнo момче, което е с разкъсно-контузна рана и е настанено в МБАЛ-Търговище за наблюдение.

В 14,51 ч. на тел. 112 е постъпил сигнал за друг пътен инцидент – на път I-4 /София-Варна/ - в местността „Боаза“, където по първоначални данни лек автомобил „Сеат“ със софийска регистрация е самокатастрофирал извън пътното платно. Водачът, който е чуждестранен гражданин, е откаран в МБАЛ-Търговище за преглед, без опасност за живота му.

Пресцентър МВР Търговище

ptp 1009171

Снимки: Р. Костадинов

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Трима търговищенци пострадаха при катастрофа на автомагистрала „Тракия“

magistrala 14

В неделя малко след 13 часа на телефон 112 е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на автомагистрала „Тракия“, на 255 км в посока София-Бургас.


Лек автомобил „Шкода Октавия“, управляван от мъж на 54 години от град Търговище, губи управление и се блъска в странична обезопасителна мантинела, съобщава пресцентърът на ОД на МВР - Сливен.


От произшествието са пострадали водачът и возещите се в автомобила жена на 53 и мъж на 27 години. Те са транспортирани до МБАЛ-Ямбол и настанени за лечение.
Пробата за употреба на алкохол на водача е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Оставен без надзор огън на двора подпали къща в Макариополско

pojarnikari tg15Служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен на 18.09.2017 г. сигнал за възникнал пожар къща в с. Макариополско, община Търговище, в резултат на който са унищожени 25 кв. м покривна конструкция.

Инцидентът е възникнал поради небрежност при боравене с открит огън – собственичката е оставила без надзор запален на двора огън, който впоследствие е обхванал и част от покривната конструкция.

Сградата е спасена от огъня. Пожарът е погасен от служители на РСПБЗН-Търговище с един противопожарен автомобил.

 

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

31-годишен загина при ПТП в Търговищко

burza pomosht trg

На 21.08.2017 г. около 01,28 часа в община Търговище нa път II-74 /В. Преслав-Търговище – с. Дралфа/, на км 22+300 в посока гр. Търговище – гр. В. Преслав, правоспособният водач Б.А, на 24 год., от с. Буховци, община Търговище, управлявайки собствения си лек автомобил „Ауди А 6“ с немска регистрация с несъобразена с пътните условия скорост, на ляв завой е изгубил контрол над управлението на автомобила, който е напуснал вдясно пътното платно и се е преобърнал в нива.

В резултат на пътния инцидент на място е починал возещ се на задната седалка 31-годишен мъж от с. Буховци, община Търговище.

Водачът на автомобила е настанен в МБАЛ-Търговище с контузни рани по тялото и с мозъчен оток, без опасност за живота му. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

80-годишен мъж изгоря при пожар в дома си в търговищко село

pojarnikari tg15На 13.09.2017 г. в 03,05 ч. на тел. 112 в оперативната дежурна част на РУ-Търговище е получен сигнал за горяща къща в с. Здравец, община Търговище – собственост на 80-годишен самотноживеещ мъж. При извършения оглед на местопроизшествието е намерен обгорения труп на собственика, по който видими следи от насилие не са констатирани. Тялото е откарано в МБАЛ-Търговище за аутопсия.

 

В резултат на инцидента са изгорели покривната конструкция на сградата, пристройка до нея и покъщнина. Пожарът е погасен от екипи на РСПБЗН-Търговище с два противопожарни автомобила. Вероятната причина за възникване на инцидента е късо съединение в ел. инсталацията.
По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

"Ауди" се преобърна, млад мъж е в болницата

burza pomosht trg

На 17.08.2017 г. около 02,30 ч. в с. Садина, община Попово – на изхода за с. Люблен, община Опака, правоспособният водач Д.Д., на 31 год., от с. Садина, управлявайки собствения си лек автомобил „Ауди А3“с търговищка регистрация е изгубил контрол над управлението му, вследствие на което автомобилът се е преобърнал вляво от платното за движение на МПС.

В резултат на пътния инцидент возил се на предна дясна седалка на автомобила 28-годишен мъж от с. Садина е изпаднал в безсъзнание.

Същият е приет за лечение в МБАЛ-Търговище без опасност за живота му.

На водача на автомобила е взета проба по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух, която е отрицателна.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Попово.

 

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Неправилно изпреварване доведе до пътен инцидент на главния път край Търговище

boaza 09172

На 8.09.2017 г. около 20,25 ч. на път I-4/София-Варна/, км 219+700, правоспособният водач Д.Д., на 53 год., управлявайки в посока гр. Търговище-гр. Омуртаг лек автомобил „Форд Галакси“ със софийска регистрация – собственост на мъж от гр. София, на лява крива е извършил маневра „изпреварване“ при наличие на пътна маркировка“М-1“/единична непрекъсната линия/, навлязъл е в лентата за насрещно движение и е блъснал с предна дясна част преден десен калник на правомерно движещ се в обратна посока товарен автомобил „Мерцедес“ с търговищка регистрация – фирмена собственост, с водач С.С., на 41 год., от гр. Шумен. В резултат настъпва пътно-транспортно произшествие с нанесени значителни материални щети. На водача на лекия автомобил е взета кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Тежка катастрофа прати двама млади в болницата, момиче на 19 г. е с опасност за живота

burza pomosht trg

На 12.08.2017 г. в 16,40 ч. на тел. 112 е получен сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие на път I-4 /София-Варна/ в близост до разклона за с. Камбурово, община Омуртаг.

Правоспособният водач И.Х., на 23 год., от гр. Гоце Делчев, при управление на личния си лек автомобил „Ситроен Ксара“ с благоевградска регистрация в посока София-Варна, е изгубил контрол над управлението му.

Автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение, след което е напуснал пътното платно вляво по посока на движението и се е блъснал в крайпътно дърво.

Вследствие на пътния инцидент са пострадали: водачът на автомобила, който е с фрактури на двата крака, без опасност за живота му; и возило се на предна дясна седалка 19-годишно момиче от гр. Левски, което е настанено в интензивното отделение на МБАЛ-Търговище с фрактури на прешлени и хематом, с опасност за живота й.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.

 

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Катастрофа край с. В. Левски прати в болницата 72-годишен мъж

razklon vlevski17

На 9.09.2017 г. около 9,30 ч. на път I-4/София-Варна/, км 233+900 – в близост до кръстовището за с. Васил Левски, община Търговище, неправоспособният водач В.В., на 50 год., от гр. Търговище, управлявайки товарен автомобил „Фиат Добло“ с търговищка регистрация в посока гр. София-гр. Варна, е предприел маневра изпреварване при наличие на единична непрекъсната линия, и управляваният от него автомобил е блъснал с предна броня предната лява врата на лек автомобил „Опел Зафира“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от правоспособния водач Ц.Ц., на 72 год., от гр. Търговище, който е предприел маневра „завиване наляво“ при наличието на единична непрекъсната линия. В резултат на настъпилото пътно-транспортно произшествие водачът Ц.Ц. е настанен в МБАЛ-Търговище с фрактура на лява ключица, без опасност за живота му. На двамата водачи са взети кръвни проби за химическо изследване.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Двама загинаха след катастрофа на пътя Омуртаг - Котел

burza pomosht trg

На 9.08.2017 г. около 17,05 ч. на тел. 112 в РУ-Омуртаг е получен сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие на второкласен път II-48 /Котел-Омуртаг/ в община Омуртаг, км 7+500.

Правоспособният водач А.А., на 59 год., от с. Ябланово, община Котел, управлявайки лек автомобил „Сузуки Вагон“ със сливенска регистрация в посока гр. Омуртаг-гр. Котел, е предприел маневра “завиване наляво“ от крайпътна отбивка и е отнел предимството, блъскайки предната дясна част на правомерно движещия се в посока гр. Омуртаг-гр. Котел лек автомобил „Форд Мондео“ с хасковска регистрация, собственост и управляван от правоспособния водач Г.Т., на 70 год., от с. Брод, община Димитровград.

След сблъсъка лекият автомобил „Форд Мондео“ е продължил движението си и е се е блъснал в намираща се отляво крайпътна бетонна реклама.

В резултат на пътния инцидент водачът на лекия автомобил „Форд Мондео“ е приет в МБАЛ-Търговище с множество гръдни и лицеви травми, където по-късно е починал.

Возила се на предна дясна седалка в същия автомобил 66-годишна жена от гр. Димитровград също е приета за лечение в МБАЛ-Търговище, където впоследствие е починала.

На водача на лекия автомобил „Сузуки“ А.А. е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна. На двамата водачи са взети кръвни проби за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

86-годишен мъж почина, след като кола го блъсна на пешеходна пътека

burza pomosht trg

Днес около 8,55 ч. в оперативната дежурна част на РУ-Попово е получен сигнал за възникнал в гр. Попово пътен инцидент – на кръстовището на улиците „Мара Тасева“ и „Драва“.

22-годишният правоспособен водач Ю.Ю. от същия град, управлявайки личния си лек автомобил „Опел Вектра“с търговищка регистрация по ул. „Мара Тасева“ в посока ул. „Панайот Хитов“, е блъснал правомерно пресичащ на пешеходна пътека 86-годишен мъж от гр. Варна.

Пострадалият е бил откаран в МБАЛ-Търговище, където впоследствие е починал от нараняванията си.


Извършен е оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Попово. На водача на лекия автомобил е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна.

 Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

22-годишен заби кола в дърво край село Светлен

put fiseka0717

На 7.08.2017 г. около 11,30 ч. по път III-409 в община Попово – от с. Априлово към с. Светлен, на около 1 км от разклона за с. Звезда, община Попово, при управление на лек автомобил „Дачия Логан“ с шуменска регистрация – фирмена собственост, с несъобразена с пътните условия и особеностите на релефа скорост, след ляв завой правоспособният водач Б.Б., на 22 год., от с. Панайот Волово, община Шумен, е изгубил контрол над управлението на автомобила.

В резултат колата е навлязла в лява пътна лента и се е блъснала в крайпътно дърво.

Вследствие на пътния инцидент на автомобила са нанесени значителни материални щети.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

 

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

14°C

Targovishte

Cloudy

Humidity: 75%

Wind: 6.44 km/h

 • 26 Sep 2017 18°C 11°C
 • 27 Sep 2017 17°C 11°C