charovna2017

обновена 9:32 AM EEST, Jul 26, 2017

Инциденти

Инциденти

30-годишна шофьорка от Търговище блъсна мотоциклетист до Беломорци

belomorci16

На 15.07.2017 г., около 13.00 ч., на ПП І-4, преди кръстовището за с. Беломорци, общ. Омуртаг, в посока Варна-София, правоспособната С.М.(30г.)  от гр. Търговище,   управлява лек автомобил "Рено Меган"  с търговищка регистрация, собственост на С.А. от гр. Търговище, предприема маневра "завиване в обратна посока", като нарушава пътна маркировка.

В резултат на това отнема предимството на правомерно движещия се мотоциклет "Ямаха-ТДМ850" с плевенска регистрация, управляван от правоспособния водач Х.Ж.(58г.) от Варна.

Вследствие на настъпилото ПТП водачът на мотоциклета е настанен в МБАЛ Търговище, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.      

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

21-годишен се обърна с колата си на пътя Търговище - Дралфа

police lampa trgНа 9.06.2017 г. около 00,05 ч. в община Търговище – на път II-74/В. Преслав-Търговище–с. Дралфа/, км 22+300, неправоспособният водач Б.И., на 21 год., от гр. Търговище, управлявайки собствения си лек автомобил „Ауди А 3“ с търговищка регистрация с несъобразена с пътните условия скорост/на ляв завой и мокър асфалт/, е изгубил контрол над управлението.

Автомобилът е напуснал пътното платно вдясно и се е преобърнал в крайпътна нива.

Водачът е настанен за лечение в МБАЛ-Търговище с контузни рани по тялото, без опасност за живота му.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Пресцентър МВР Търговище

Велосипедист пострада след ПТП до Фисека

fisek 0617

На 12.07.2017 г. около 13.50 ч. на ПП-І-4, в района на заведение "Ханче Фисека" в посока Варна - София, правоспособният А.Б.(53г.) от гр. Пловдив, управлявайки товарен автомобил "Мерцедес-815 Атего", собственост на пловдивска фирма, на дясна крива, реализира ПТП като блъска движещ се в същата посока и пресичащ пътното платно от ляво на дясно велосипедист, В.Т.(59г.) от с. Буховци, общ. Търговище.

Велосипедистът е настанен за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактура на пето дясно ребро, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.


Пресцентър на ОД МВР-Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Кола блъсна велосипедист край Търговище

burza pomosht trg

На 8.06.2017 г. около 9 ч. в община Търговище - на първокласен път I-4/София-Варна/, км 223+760 – пред бензиностанция „Ром Петрол“ край гр. Търговище, правоспособният водач И.И., на 59 год., от гр. Шумен, управлявайки лек автомобил „Нисан“ с шуменска регистрация-фирмена собственост, в посока гр. Варна-гр. София, с несъобразена с пътните условия скорост, е изгубил контрол над управлението и управляваният от него автомобил е блъснал с дясната част на предната броня 66-годишен велосипедист от гр. Търговище, който е предприел маневра „завиване на ляво“.

В резултат на инцидента велосипедистът е настанен за лечение в МБАЛ-Търговище с контузни рани по главата, без опасност за живота му.

На двамата водачи са взети кръвни проби за химическо изследване. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Пресцентър МВР Търговище

Катастрофа в "Боаза" се размина без пострадали

boaza ptp 4zag

На 11.07.2017 г. около 18.05 ч. по ПП-І-4, в местостта "Боаза",  влекач "Даф"  с търговищка регистрация, с прикачено към него полуремарке, и двете собственост на  фирма, управляван от правоспособния  М.А.(43г.) от с. Кръшно, обл. Търговище,   при движение с несъобразена скорост с релефа на пътното платно, на дясна крива разпилява на пътното платно необезопасен, превозван от него товар (осем тона плоско стъкло).  

В него се блъска правомерно движещият се в посока гр. Варна лек автомобил "Фолксваген Поло" с търговищка регистрация, управляван от правоспособния М.М.(61г.) от гр. Омуртаг.

Вследствие на възникналото ПТП в МБАЛ Търговище е откарана за преглед без наранявания возещата се в лекия автомобил Н.М.(59г.) от гр. Омуртаг.

Образувано е досъдебно производство.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Кола се обърна край Търговище, шофьорът избяга

katastrofirala kolaНа 4.06.2017 г. около 9,30 ч на път I-4 /София-Варна/, км 234+400 – между селата Васил Левски и Пробуда, община Търговище, правоспособният водач Б.М., на 46 год., от с. Ловец, община Търговище, управлявайки собствения си лек автомобил „БМВ 316“ с немска регистрация, на десен завой е изгубил контрол над управлението му.

В резултат автомобилът е напуснал пътното платно и се е преобърнал вляво от него.

Водачът е напуснал автомобила и местопроизшествието.

В резултат на пътния инцидент на автомобила са нанесени значителни имуществени вреди. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Пресцентър МВР Търговище

Огнеборци гасиха два автомобила в Търговище

pojarna novavt151

На 4.07.2017 г. около 00,50 ч. е възникнал пожар в паркиран на паркинг в междублоково пространство в централната част на гр. Търговище лек автомобил „Рено Меган“ с търговищка регистрация – собственост на 45-годишен мъж от с. Пробуда, община Търговище.

Пожарът се е пренесъл и до паркиран в съседство лек автомобил“Дачия Логан“ със софийска регистрация.

В резултат на инцидента лекият автомобил „Рено Меган“ е изгорял напълно, а частично е изгоряла дясната част на лекия автомобил „Дачия“.

Пожарът е погасен от служители на РС „ПБЗН“-Търговище с два противопожарни автомобила.

Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

 

Пресцентър МВР Търговище

Кола блъсна внезапно пресичащо пътното платно 11-годишно дете

burza pomosht trg

На 29.05.2017 г. около 19 ч. на път III-4009, км 5+200 – преди село Лиляк, община Търговище, правоспособният водач К.Д., на 29 год., от гр. Търговище, управлявайки собствения си лек автомобил „Форд Ка“ с търговищка регистрация, е предизвикал пътно-транспортно произшествие с внезапно пресичащ пътното платно пешеходец – 11-годишно момче от с. Градец, община Котел.

В резултат на инцидента момчето е настанено в МБАЛ-Търговище с фрактура на дясна ключица, без опасност за живота му.

На водача е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест“Дрегер“, която е отрицателна. Взета му е и кръвна проба за химическо изследване.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Пресценйтър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Незагасена цигара подпали сухи треви край Алваново

pojar suhi trevi

На 29.06.2017 г. служители на РС „ПБЗН“-Търговище са реагирали на получен сигнал за възникнал пожар в сухи треви край пътното платно в местността “Караджата“ край с. Алваново, община Търговище.

Предполага се, че инцидентът е възникнал в резултат на изхвърлена незагасена цигара от преминаващо МПС.

Благодарение на своевременната реакция на пожарникарите е предотвратено разрастването на огъня към намиращи се в близост 215 декара посеви.

Пожарът е погасен без преки материални загуби от трима служители на РС „ПБЗН“-Търговище с един противопожарен автомобил.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

18-годишен младеж с опасност за живота след катастрофа край с. Бистра

burza pomosht trg

На 25.05.2017 г. около 12,15 ч в община Търговище – на път II-49/Търговище-Разград/, км 6+300 – между селата Бистра и Давидово, община Търговище, правоспособният водач Н.Ш., на 18 год., от с. Голямо Соколово, община Търговише, управлявайки лек автомобил „Ауди А6“с търговищка регистрация в посока гр. Търговище, след ляв завой на прав участък е изгубил контрол над управлението на моторното превозно средство.

Автомобилът е излязъл вляво от пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво. Водачът е откаран в МБАЛ-Търговище  с множество фрактури, с опасност за живота му. Пътувал е сам в автомобила.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

 

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Неизвестен счупи крака на 31-годишен търговищенец

burza pomosht trg

На 24.06.2017 г. около 01,10 ч. на ул. „Паисий“ в гр. Търговище неизвестен извършител е нанесъл средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на лява бедрена кост, на 31-годишния В.М. от същия град.

Пострадалият е настанен за лечение и наблюдение в МБАЛ-Търговище, без опасност за живота му.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Четирима души пострадаха след ПТП в Търговищко

lineika 33

На 24.05.2017 г. около 9 ч. на път II-51/Бяла-Попово-Дралфа-Лозница/ , км 61+808, на десен завой правоспособният водач П.В., на 71 год., от с. Светлен, община Попово, управлявайки лични си лек автомобил „Форд Фиеста“ с търговищка регистрация в посока гр. Търговище, е изгубил контрол над управлението.

Автомобилът е напуснал пътното платно вдясно, впоследствие отново се е върнал в него, завъртял се е и се е ударил със задната си част в правомерно движещ се в посока гр. Попово лек автомобил „Рено Канго“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от правоспособния водач И.Д., на 47 год., от гр. Търговище.

В резултат на пътно-транспортното произшествие в МБАЛ-Търговище са настанени: возила се на предна дясна седалка в лекия автомобил „Форд Фиеста“ 70-годишна жена – с двустранна фрактура на тазова кост, без опасност за живота й; водачът на същия лек автомобил – с охлузно-контузни рани; и возили се в лекия автомобил „Рено“ – 45-годишна жена/на предна дясна седалка/ и 18-годишна жена/на задна седалка/ - с охлузно-контузни рани, също са без опасност за живота им.

На водачите на двата автомобила са взети проби по надлежния ред за евентуално наличие на алкохол в  издишания от тях въздух, които са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Попово.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Вижте подробностите за днешната тежка катастрофа, отнела два живота

ptp 230617

На 23.06.2017 г. около 7,10 ч. в оперативната дежурна част на РУ-Омуртаг е получен сигнал на тел. 112 за възникнало пътно-транспортно произшествие на път II-48/Котел-Омуртаг/, км 11+000 – близо до кръстовище за с. Зелена Морава, общинаОмуртаг, при което правоспособният водач Ф.Ш., на 57 год., гражданин на Република Турция, управлявайки собствения си лек автомобил „Рено Меган“ с турска регистрация, при движение в посока гр. Котел – на прав пътен участък, поради отвлечено внимание, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно с правомерно движещ се там лек автомобил „Дачия Логан“ с турска регистрация, управляван от правоспособния водач А.М., на 43 год., от с. Камбурово, община Омуртаг.

В резултат на инцидента водачът на лекия автомобил „Дачия Логан“ и пътуваща в същия автомобил 39-годишна жена от с. Камбурово, община Омуртаг, са починали на място.

9-годишно момиче, пътувало в автомобила „Дачия Логан“, е прието в интензивното отделение на МБАЛ-Търговище с опасност за живота му.

Други двама пътували в същия автомобил граждани са приети за лечение в МБАЛ-Търговище без опасност за живота им: 54-годишният М.М. от с. Камбурово – с фрактури на ребра, и 21-годишният Е.М. от с. Вельово, община Антоново – с комоцио.

Водачът на лекия автомобил „Рено Меган“ е приет в същата болница със спукване на глезен, без опасност за живота му.

Други две жени – гражданки на Република Румъния, пътували в автомобила „Рено Меган“, също са приети за лечение в МБАЛ-Търговище: 41-годишна жена – с опасност за живота й, и друга 38-годишна жена – със счупен прешлен, без опасност за живота й.

По двата автомобила са нанесени значителни материални щети. На водача на лекия автомобил „Рено Меган“ е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ОД МВР-ТЪРГОВИЩЕ

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Два сеата се удариха на кръстовище в Търговище

kt 2405171

Лека катастрофа стана преди броени минути на кръстовището на ул. „Г. С. Раковски“ с ул. "С. Катрафилов“ в Търговище.


„Сеат Ибиза“, идващ от банята, не спря на знак „Стоп“ и се блъсна в правомерно движещ се по ул. „Раковски“ автомобил.


За щастие пострадали няма, но са нанесени значителни материални щети по автомобилите.

kt 2405172

kt 2405173

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Двама загинаха при катастрофа до Зелена морава днес

burza pomosht trg

На 23.06.2017 г. в 7,08 ч. в оперативната дежурна част на ОД МВР-Търговище е получено съобщение за възникнал пътен инцидент на път II-48/Котел-Омуртаг/ - в близост до с. Зелена морава, община Омуртаг, между два леки автомобила с турска регистрация.

Своевременно на мястото на инцидента са пристигнали екипи на полицията, пожарната и на„Спешна помощ“.

В резултат на пътно-транспортното произшествие са загинали двама души – мъж и жена.

Няколко души са откарани в МБАЛ-Търговище за преглед. Предстои извършване на оглед на местопроизшествието.

Движението в този участък на пътя е временно преустановено, като на минаващите оттам леки автомобили се предлага обходен маршрут през с. Зелена морава и с. Веренци. Товарните автомобили или изчакват, или могат да използват обходни маршрути през Хаинбоаз или Ришкия проход.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Нагревателен уред подпали апартамент в Търговище

sgrada pojarna trg

Служители на РС „ПБЗН“-Търговище са реагирали на получен в 8,33 ч. на 13.05.2017 г. сигнал за възникнал пожар в апартамент на жилищен блок в кв. „Запад“ на гр. Търговище.

В резултат на инцидента, който е предизвикан от неправилно ползване на нагревателен уред, е унищожено домакинско имущество /дрехи, хранителни продукти/ и са опушени 20 кв. м стени.

Пожарът е погасен от екип на службата с един противопожарен автомобил.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Трима са в болницата след катастрофа в Търговищко

burza pomosht trg

На 18.06.2017 г. около 17,36 ч. на път I-4/София-Варна/, км 184+000 – в близост до Националния детски комплекс в с. Ястребино, община Антоново, правоспособният водач И.Р., на 34 г., от гр. Септември, област Пазарджик, управлявайки лек автомобил “Опел Астра“ с бургаска регистрация в посока гр. София-гр. Варна, в зоната на десен завой при мокра пътна настилка е изгубил контрол над управлението на автомобила.

Колата е навлязла в лентата за насрещно движение и се е блъснала челно в правомерно движещ се лек автомобил „Фолксваген Голф“ с великотърновска регистрация, собственост и управляван от правоспособния водач С.Н., на 27 год., от гр. В. Търново.

В резултат на пътния инцидент в МБАЛ-Търговище са настанени за лечение и наблюдение трима души: водачът на лекия автомобил „Опел Астра“ – с фрактура на 3 ребра, возещ се до него 31-годишен мъж от гр. София – с травма на главата, и водачът на другия лек автомобил – с луксация на лява лакътна става и множество фрактури на дясно бедро.

Всички пострадали са без опасност за живота им.

На двамата водачи са взети кръвни проби за химическо изследване. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг по чл. 343, ал.1-б, във връзка с чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Момче и момиче пострадаха след катастрофа по пътя за Разград

burza pomosht trg

На 11.05.2017 г. около 19,50 ч. в община Търговище – на път II-49/Търговище-Разград/ - между селата Бистра и Давидово, правоспособният водач Г.Г., на 18 год., от гр. Търговище, управлявайки лек автомобил „Рено Клио“ с търговищка регистрация, на ляв завой е изгубил контрол над управлението, автомобилът е излязъл вдясно от пътното платно и се е ударил в крайпътно дърво.

В автомобила се е возила и 18-годишна жена от гр. Созопол. Двамата са приети за лечение в МБАЛ-Търговище: водачът – с фрактура на ребро, а пътувалата в автомобила – с охлузни рани.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Тежка катастрофа в "Боаза", жена е с опасност за живота

boaza ptp 4zag

На 17.06.2017 г. около 12,05 ч. в община Търговище – на път I-4/София-Варна/, в местността “Боаза”, правоспособният водач В.Д., на 22 год., от гр. В. Търново, управлявайки собствения си лек автомобил „БМВ 520И” с великотърновска регистрация с посока на движение София-Варна, и движейки се с несъобразена с пътните и метеорологични условия/мокра пътна настилка/ скорост, на дясна крива е изгубил контрол над управлението на автомобила. Колата се е завъртяла, навлязла е в лентата за насрещно движение и се е ударила в правомерно движещ се в посока София влекач „ДАФ” с прикачено полуремарке с търговищка регистрация.

В резултат на удара в МБАЛ-Търговище са настанени за лечение трима пътници от лекия автомобил – 29-годишна жена, която е с черепно-мозъчна травма и перфорация на бял дроб, с опасност за живота, и две деца: момче на 8 год. - с открита рана на главата, и момиче на 3 години - с фрактура на ключица и лява бедрена кост. Децата са без опасност за живота им.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Пресцентър МВР Търговище

 • Написана от targovishte
 • Категория: Инциденти

Водач загина на място след удар в дърво

burza pomosht trg

На 4.05.2017 г. около 19,45 ч. е възникнало пътно-транспортно произшествие на път III-202, км 63+690  - на около 5 км от гр. Попово в посока с. Гагово, община Попово.

Правоспособният водач Н.Р., на 63 год., от гр. Попово, управлявайки лек автомобил „Фолксваген Голф“ с несъобразена с пътните условия скорост, е допуснал пътен инцидент, при който автомобилът е напуснал пътното платно, ударил се е в крайпътно дърво и водачът му е загинал на място.

Трупът му е откаран в МБАЛ-Търговище за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Попово.

Пресцентър МВР Търговище

19°C

Targovishte

Mostly Cloudy

Humidity: 87%

Wind: 6.44 km/h

 • 26 Jul 2017 28°C 15°C
 • 27 Jul 2017 25°C 16°C