charovna2017

обновена 10:28 AM EEST, Jul 16, 2018

Изпреварване в забранен участък доведе до катастрофа в Търговищко

  • Публикувано в Инциденти

put kamion17

На 23.11.2017 г. около 8,20 ч. в община Търговище, на път II-49/Търговище-Разград/, правоспособният водач Н.П., на 59 год., от гр. Разград, управлявайки собствения си лек автомобил „Ситроен С 3“ с разградска регистрация в посока гр. Разград, в забранен участък от пътя е предприел маневра „изпреварване“ на товарен автомобил „ДАФ“ със софийска регистрация-фирмена собственост, управляван от правоспособния водач Д.Д., на 63 год., от гр. Разград.

В резултат на неправилна маневра лекият автомобил „Ситроен“ е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е сблъскал с правомерно движещия се в посока гр. Търговище лек автомобил „Форд Фиеста“ с разградска регистрация, управляван от 46-годишния Н.М. от гр. Разград.

Вследствие на сблъсъка лекият автомобил „Форд“ се е блъснал челно в товарния автомобил.

Водачът на лекия автомобил „Форд“ е настанен в МБАЛ-Търговище с фрактура на бедро, без опасност за живота му.

В резултат на пътния инцидент на трите автомобила са нанесени значителни материални щети. На водачите на лекия автомобил „Ситроен“ и на товарния автомобил са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, които са отрицателни.

На водача на другия лек автомобил е взета кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Окръжна следствена служба-Търговище.

Пресцентър МВР Търговище

17°C

Targovishte

Mostly Cloudy

Humidity: 83%

Wind: 6.44 km/h

  • 17 Jul 2018 26°C 17°C
  • 18 Jul 2018 23°C 17°C