charovna2017

обновена 2:04 PM EET, Feb 19, 2019

Малко дете и млад мъж загинаха при зверската катастрофа край Попово

  • Публикувано в Инциденти

burza pomosht trg

Днес около 11,45 ч. в  оперативната дежурна част на РУ-Попово е получен сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие на път II-51/Бяла-Попово-Дралфа/, на около 1 км преди с. Светлен, община Попово.

Правоспособният водач Ш.А., на 39 год., от гр. Търговище, управлявайки собствения си лек автомобил „Форд Фокус“ с търговищка регистрация в посока с. Светлен, на хоризонтална правa вследствие на управление с несъобразена скорост и извършвайки неправилна маневра „изпреварване“ на лек автомобил „Рено Клио“ с търговищка регистрация, управляван от 68-годишния И.К. от гр. Търговище, е изгубил контрол над управлението на автомобила си, който е излязъл извън пътното платно и се е блъснал в еластична предпазна ограда – мантинела.

В резултат е причинена смъртта на 2-годишно дете, возило се на задна седалка на лекия автомобил „Форд Фокус“ в предпазна система за возене на деца.

Водачът и возила се в същия автомобил 35-годишна от гр. Търговище жена са откарани в МБАЛ-Търговище за установяване на степента на телесните им увреждания, получени вследствие на инцидента.

По-късно водачът на лекия автомобил “Форд Фокус“ също е починал.

На водача на  другия автомобил - „Рено Клио“, е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна.

Образувано е досъдебно производство по описа на РУ-Попово.

Докато се извършваше оглед на местопроизшествието, движението на МПС в участъка бе временно преустановено и на водачите се предлагаше обходен маршрут. Движението на МПС в този участък вече е възстановено.

Пресцентър МВР Търговище