charovna2017

обновена 3:24 PM EET, Mar 22, 2019

Кола се заби в автобусна спирка във "Въбел", пострадаха двама

  • Публикувано в Инциденти

ptp 1502181

На 15.02.2018 г. около 9 ч по бул. „Ал. Стамболийски“ в квартал „Въбел“ на гр. Търговище правоспособният водач Г.Г., на 47 год., от гр. Търговище, управлявал лек автомобил „Ситроен Берлинго“ с търговищка регистрация в посока гр. Търговище-гр.Попово, като на пътен участък с хоризонтална маркировка М1 /единична непрекъсната линия/ е предприел маневра „изпреварване“ на попътно движещия се пред него лек автомобил „Опел Мерива“ с търговищка регистрация, управляван от 62-годишния Е.Д. от гр. Търговище,  извършващ в същото време завой наляво, за да паркира автомобила в гараж, като го е блъснал.

Вследствие на удара автомобилът „Ситроен“ се е отклонил вляво от пътното платно и се е блъснал и в спирка на градския транспорт, където са чакали двама думи – 78-годишна жена и 91-годишен мъж, и двамата от гр. Търговище.

Пострадалите са откарани в МБАЛ-Търговище, където е установено, че жената е с фрактура на подбедрица, а мъжът – с фрактури на тазобедрена става и три ребра. Настанени са за лечение и наблюдение в хирургичното отделение, без опасност за живота им.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Пресцентър МВР Търговище

ptp 1502182