charovna2017

обновена 10:03 AM EEST, Jun 19, 2019

Полицаи спасиха дете от пожар в Търговище

  • Публикувано в Инциденти

pojarna novavt151

Днес около 11,30 часа в РУ-Търговище е получен сигнал от обитатели на жилищен блок в кв. „Запад“ на гр. Търговище за възникнал пожар на тераса на апартамент, като в жилището се е намирало дете.

На мястото на инцидента своевременно са пристигнали екипи на два полицейски патрулни автомобила, както и екипи на пожарната и на Центъра за спешна медицинска помощ.

Тъй като металната входна врата на апартамента била заключена, без да губят време, полицейските служители са разбили вратата с подръчни средства и са извели веднага навън 8-годишно момче, което е било само в жилището.

Детето е прегледано в МБАЛ-Търговище и впоследствие е освободено, тъй като не е пострадало сериозно от дима, който бил изпълнил жилището и стълбищното пространство. Момчето е разказало, че при игра със запалка неволно е подпалило възглавничка на терасата, като впоследствие огънят се е пренесъл и върху други складирани там вещи.

При инцидента са унищожени намиращи се на терасата масичка, 3 кв. м дървена дограма и са опушени 10 кв. м стени. Пожарът е погасен от служители на РС ПБЗН-Търговище с един  специализиран автомобил.

Пресцентър МВР Търговище