charovna2017

обновена 2:53 PM EEST, May 26, 2020

Несъобразена с пътните условия скорост е причината за тежкия пътен инцидент

  • Публикувано в Инциденти

kt 0319

Несъобразена скорост е причината за тежкия пътен инцидент, съобщиха от полицията.

Днес около 10,05 ч. в оперативната дежурна част на РУ-Омуртаг на тел. 112 е получен сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие на път I-4(София-Варна) в община Омуртаг – км 213.

Правоспособен 58-годишен водач от гр. Варна управлявал в посока гр. София-гр. Варна лек автомобил „Форд Фюжън“ с варненска регистрация, като в зоната на ляв завой , при движение с несъобразена с пътните условия (мокра пътна настилка) скорост, е изгубил контрол над управлението, автомобилът е навлязъл в крайната лява насрещна пътна лента и се е блъснал странично с правомерно движещия се лек автомобил „Фолксваген Кади“ с пазарджишка регистрация-фирмена собственост, управляван от правоспособен 29-годишен водач от гр. Нови Пазар.

Веднага след сблъсъка лекият автомобил „Форд Фюжън“ се е завъртял странично, навлязъл е в средната насрещна лента за изпреварване и е блъснал правомерно движещия се лек автомобил „Фолксваген Пасат“ със софийска регистрация – фирмена собственост, управляван от 47-годишен правоспособен водач от гр. София.

В резултат на пътния инцидент водачът на лекия автомобил „Форд Фюжън“ и пътувала в същия автомобил 57-годишна жена от гр. Варна са починали на място.

Водачът на лекия автомобил „Фолксваген Пасат“ е приет за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактура на таз, без опасност за живота му.

На трите автомобила – участници в пътно-транспортното произшествие, са причинени значителни материални щети. На водача на лекия автомобил „Фолксваген Кади“ е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна. Взети са кръвни проби за химическо изследване от останалите водачи.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг , което се ръководи от Окръжната прокуратура в Търговище, съобщават от Апелативна прокуратура - Варна.