charovna2017

обновена 8:59 AM EEST, Sep 19, 2019

Възрастна жена почина в болницата след катастрофа

  • Публикувано в Инциденти

burza pomosht trg

Възрастна жена е починала в болница в резултат на пътно-транспортно произшествие, съобщиха от полицията в Търговище.

На 30.05.2019 г. около 14,29 ч. в оперативната дежурна част на РУ-Омуртаг е получен сигнал за възникнал пътен инцидент на път I-4/София-Варна/, км 184 в община Антоново.

65-годишна жена от гр. София – правоспособен водач, управлявайки в посока гр. София-гр. Варна  лек автомобил „Ауди А3“ със софийска регистрация, при движение с несъобразена скорост в зоната на десен завой е изгубила контрол над управлението на автомобила.

Същият е излязъл вдясно извън пътното платно и се е блъснал в крайпътно дърво. В резултат на произшествието водачът на автомобила е настанена за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактура на рамо и на китка.

Пътувала в автомобила 89-годишна жена от гр. София е настанена в интензивното отделение на търговищката болница с фрактура на три прешлена и разкъсване на бял дроб, с опасност за живота й. Впоследствие същата е починала.

На водача на лекия автомобил е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от нея въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. „б“ във вр. с чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг. Съдействие за изваждане на пострадалите жени от автомобила е оказал екип служители на РСПБЗН-Антоново.