обновена 6:28 AM EEST, Jun 17, 2021

56-годишна жена е в болницата след катастрофа в Търговищко

  • Публикувано в Инциденти

burza pomosht trg

56-годишна жена е в болницата с фрактура на гръден кош и контузия на бял дроб след катастрофа в Търговищко, съобщиха от полицията.

На 25.07.2019 г. около 10.30 ч. на тел.112 в РУ-Омуртаг е получен сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие на път I-4/София-Варна/, км 191 в община Антоново.

22-годишна жена от гр. Силистра – правоспособен водач, управлявайки в посока на движение гр. София-гр. Варна лек автомобил „Нисан Примера“ със силистренска регистрация - собственост на мъж от гр. Силистра, в разрешен участък от пътя е предприела маневра изпреварване.

При движение на управлявания от нея автомобил с несъобразена скорост същата е изгубила контрол над управлението му и той се е блъснал в задната част на движещ се пред него лек автомобил “Хюндай Гетц“ със софийска регистрация, управляван от 56-годишна жена от гр. Велико Търново – правоспособен водач.

В резултат на пътния инцидент и двата автомобила са напуснали пътното платно, като са се спрели в лявата канавка по посока на движението им.

Водачът на лекия автомобил „Хюндай“ е приета за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактура на гръден кош и контузия на бял дроб, без опасност за живота.

На двамата водачи са взети проби по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух, които са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.

Новината е тагната с: антоново мбал търговище катастрофа