обновена 3:59 AM EEST, Jun 17, 2021

Две катастрофи за по-малко от час на главния път в Търговищко

  • Публикувано в Инциденти

put nov16

Два пътни инцидента на път I-4 /София-Варна/ на територията на област Търговище са станали днес.

Сигнал за пътен инцидент в местността „Боаза“ в община Търговище между  лек автомобил и товарен бус е получен днес в 12,11 ч. в оперативната дежурна част на областната дирекция, информираха от пресцентъра на полицията.

Веднага на местопроизшествието са изпратени полицейски екипи и линейка. Двамата водачи са прегледани в болница и са освободени. Нанесени са значителни материални щети на автомобилите. До извършване огледа на местопроизшествието движението се е осъществявало в едната лента и е било регулирано от екипи на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция. На двамата водачи са взети проби за алкохол по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух, които са отрицателни.

Около 13 ч. днес на тел. 112 е получен сигнал за възникнал друг пътен инцидент на път I-4/София-Варна/на около 2 км преди отбивката за гр. Омуртаг. По първоначални данни водачът на пътуващ в посока София-Варна лек автомобил е изгубил контрол над управлението му в зоната на десен завой и автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение, където се е ударил в правомерно движещ се бус.

Впоследствие в буса се е ударил друг попътно движещ се на него лек автомобил /в посока Варна-София/. Четирима пътували в автомобилите са откарани за преглед в болница. Установено е, че пътничка в  буса е с фрактура на ръка.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието. Движението в участъка временно се осъществява в една лента и се регулира от полицейски екипи.