charovna2017

обновена 5:08 AM EEST, May 24, 2020

Челният сблъсък край Попово, заради несъобразена скорост

  • Публикувано в Инциденти

photo verybig 885678

Движение с несъобразена скорост е причината за настъпилото снощи тежко ПТП край Попово.

За това съобщиха от полицията.

На 18.10.2019 г. около 19,30 ч. на 2 км от гр. Попово в посока гр. Бяла, правоспособен 38-годишен водач от гр. Варна, управлявайки лек автомобил «Рено Меган» със софийска регистрация – фирмена собственост, в посока гр. Попово-гр. Бяла, на хоризонтална дясна крива вследствие на движение с несъобразена скорост е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно в товарен авомобил «Скания» с шуменска регистрация с прикачено към него полуремарке, управляван от правоспособен 33-годишен водач от гр. Нови Пазар.

В резултат на настъпилото пътно-транспортно произшествие водачът на лекия автомобил е загинал на място.

На водача на товарния автомобил е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техничеко средство алкотест «Дрегер», която е отрицателна. Взета му е и кръвна проба за химическо изледване.

Същият е прегледан в МБАЛ-Търговище, където е установено, че няма сериозни наранявания. Оставен е в лечебното заведение за наблюдение.

По случая е образувано доъдебно производство по описа на РУ-Попово.

Към момента е създадена временна организация на движеието на МПС в участъка  - то се осъществява в едната лента и се регулира от служители на РУ-Попово. Предстои временно затваряне на целия участък, за да бъде изтеглен с помощта на специализирана техника намиращия се на пътното платно товарен автомобил, след което движението в участъка ще бъде напълно възстановено.