charovna2017

обновена 8:29 AM EEST, May 27, 2020

Гасиха пламнал в движение товарен влак край Попово

  • Публикувано в Инциденти

relsi jp

Товарен влак се е запалил по време на движение.

За това съобщиха от полицията в Търговище.

Днес в 7,57 ч. на тел. 112 в оперативния център на РД ПБЗН-Търговище е получен сигнал за възникнал по време на движение на товарен влак пожар в електрическия му локомотив.

Товарният влак е пътувал по линията гр. Варна – гр. Горна Оряховица. Инцидентът е станал в община Попово – между жп спирка с. Светлен и жп гара Попово. Реагирала е пожарогасителната система на локомотива, а машинистите своевременно са спрели композицията и са уведомили за инцидента на телефона за спешни повиквания.

 Веднага след получаване на сигнала към мястото на произшествието са насочени сили на пожарната и полицията. Пожарът е първоначално локализиран, а впоследствие напълно ликвидиран от екип служители на РСПБЗН-Попово с един противопожарен автомобил.

Няма пострадали хора.

В резултат на инцидента има нанесени незначителни материали щети по локомотива, като своевременната професионалната намеса на огнеборците не е позволила огънят да обхване целия локомотив.

Движението по железопътното трасе в участъка, което е било временно преустановено до ликвидиране на последствията от инцидента, отново е възстановено.