обновена 3:59 AM EEST, Jun 17, 2021

41-годишен мъж е настанен за лечение в болницата след пътен инцидент

  • Публикувано в Инциденти

burza pomosht trg

Мъж е настанен за лечение в болница след пътен инцидент в община Омуртаг.

За това съобщават от полицията.

На 9.11.2019 г. около 14,05 ч. на второкласен път II-48 /Омуртаг-Котел/ в община Омуртаг правоспособен 64-годишен водач от с. Горско село, община Омуртаг, при управление на колесен трактор „Тюмосан“ с търговищка регистрация с прикачен инвентар – сеялка /фирмена собственост/, при движение в посока гр. Котел-гр. Омуртаг, е навлязъл в лентата за насрещно движение и с прикачения инвентар е блъснал странично от лявата страна правомерно движещ се лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от правоспособен 23-годишен водач от гр. Омуртаг.

В резултат на пътния инцидент возещ се на задна седалка на лекия автомобил 41-годишен мъж от гр. Омуртаг е приет за лечение и наблюдение в МБАЛ-Търговище с фрактура на лява ръка, без опасност за живота му.

На водачите на двете МПС-участници в пътно-транспортното произшествие, са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, които са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.