обновена 4:07 PM EEST, Jul 3, 2020

Катастрофа с три коли в "Боаза" затвори главния път София - Варна

  • Публикувано в Инциденти

boaz 0818

Oт ОД МВР-Търговище информират водачите на МПС, че поради пътно-транспортно произшествие с три автомобила на път I-4 /София-Варна/ в местността „Боаза“ в община Търговище, сигнал за което е получен в 8,27 ч. днес, този участък е временно затворен за движение на МПС.

По първоначални данни в пътния инцидент няма сериозно пострадали хора, нанесени са материални щети на автомобилите – участници в него. Предстои да бъде извършен оглед на местопроизшествието.

Движението на МПС в района се регулира от служители на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция и на РУ-Търговище и Омуртаг.

Създадена е временна организация на движението, като водачите на МПС се предлагат следните обходни маршрути: в посока на движение Варна – с. Презвитер Козма – с. Божурка – с. Пайдушко – с. Лиляк – Околовръстен път гр. Търговище, и за пътуващите в посока София: Околовръстен път гр. Търговище – с. Лиляк – с. Цветница – с. Божурка – с. Презвитер Козма.

От сектор „Пътна полиция“ призовават водачите да шофират с повишено внимание, като спазват стриктно  пътната сигнализация, и да съобразяват скоростта на движение на МПС с метеорологичните условия.