обновена 4:07 PM EEST, Jul 3, 2020

74-годишен водач е предизвикал ПТП-то в "Боаза"

  • Публикувано в Инциденти

boaza ptp 4zag

От полицията дават подробности за днешния пътен инцидент в "Боаза", който по чудо се размина без жертви.

На 21.11.2019 г. около 8,30 часа на път I-4 /София-Варна/,  в местността „Боаза“, правоспособен 74-годишен водач от с. Коноп, община Антоново, управлявайки в посока на движение гр. София-гр. Варна собствения си лек автомобил „Волво С40“ с несъобразена с метеорологичните условия /мокра пътна настилка/ скорост, е изгубил контрол над управлението на моторното превозно средство.

Автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение и е блъснал правомерно движещ се в нея в посока гр. Варна-гр. София лек автомобил „Субару Легаци“ с разградска регистрация – собственост и управляван от 52-годишен водач от с. Ясеновец, община Разград.

В резултат на удара лекият автомобил „Волво“ се е върнал в неговата пътна лента и е ударил движещ се в посока гр. София-гр. Варна лек автомобил „Фолксваген Венто“ с търговищка регистрация, управляван от 53-годишен мъж от гр. Търговище.

Вследствие пътния инцидент на автомобилите са нанесени значителни материални щети.

На водачите са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Пробите им са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.