обновена 10:20 AM EEST, Sep 20, 2020

Млад мъж почина, а петима души са в болницата след вчерашната катастрофа край Попово

  • Публикувано в Инциденти

burza pomosht trg

Млад мъж е починал в болница, а петима са настанени за лечение в резултат на пътно-транспортно произшествие на пътя гр. Попово – с. Зараево, община Попово.

За това съобщиха от полицията.

На 19.12.2019 г. около 13,40 ч. на път III-2002, на стеснен участък от пътя /мост/, е възникнал пътен инцидент между движещ се в посока с. Захари Стояново микробус „Фолксваген Крафтер“ с търговищка регистрация – фирмена собственост, управляван от 68-годишен правоспособен водач от гр. Попово, и лек автомобил „Мазда 626“, движещ се в посока гр. Попово, собственост и управляван от правоспособен 19-годишен водач от с. Зараево, община Попово.

В резултат на пътно-транспортното произшествие в МБАЛ-Търговище са настанени за лечение 6 души: водачът на лекия автомобил – с фрактура на десен крак и с опасност за живота му, возила се в лекия автомобил 18-годишна  девойка от с. Зараево – с фрактура на бедро, както и возили се в микробуса: 18-годишен младеж от с. Козица, община Попово – с фрактура на нос и на лицева кост, 64-годишна жена от с. Захари Стояново – с фрактури на двата крака, 56-годишна жена от с. Захари Стояново – с фрактура на крак, и 58-годишен мъж от с. Козица – с фрактура на рамо.

Тази сутрин водачът на лекия автомобил е починал.

На водача на микробуса е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна.

На двамата водачи са взети кръвни проби за химическо изследване. Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство поописа на РУ-Попово.