обновена 3:59 AM EEST, Jun 17, 2021

10-годишно дете пострада при катастрофа

  • Публикувано в Инциденти

burza pomosht trg

10-годишно момче е настанено в търговищката болница с гръдна травма и фрактура след ПТП в Търговищко, съобщиха от полицията.

На 28.12.2019 г. около 19,23 ч. на тел. 112 в оперативната дежурна част на РУ-Омуртаг е получен сигнал за възникнал пътен инцидент на път I-4/София-Варна/, в близост до кръстовището за с. Божица, община Антоново.

Правоспособен 45-годишен водач от гр. Варна, управлявайки лек автомобил „Субару Трибека“ с варненска регистрация-фирмена собственост, в посока гр. София-гр. Варна, и движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, в зоната на ляв завой е изгубил контрол над управлението на автомобила.

Колата е навлязла в насрещното пътно платно /в този участък пътят е разделен на две платна с разделителен остров/, завъртяла се е и е излязла извън пътя вляво по посока на движението си, като дясната й част се е ударила в крайпътно дърво.

В резултат на така настъпилото пътно-транспортно произшествие возило се на предна дясна седалка на автомобила 10-годишно момче е откарано и настанено за лечение в МБАЛ-Търговище с гръдна травма и фрактура на дясна ключица, без непосредствена опасност за живота му.

На водача на лекия автомобил е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.