обновена 9:34 AM EET, Jan 19, 2021

10 пожара в сухи треви гасиха през уикенда търговищките огнеборци

  • Публикувано в Инциденти

pojar suhi trevi

Районните служби на „ПБЗН“ в Търговище през уикенда са погасили без преки материални загуби 10 пожара, възникнали в сухи треви и храсти поради небрежност при боравене с открит огън.

За това информират от пресцентъра на ОД МВР Търговище.

Най-мащабен от тях е бил този в землището на с. Копрец, община Търговище, сигнал за който е получен в 15,16 ч. на 25.01.2020 г.

Заедно с пожарникарите в ликвидирането му е участвала и местната гасаческа група. Пожарът е обхванал 10 000 кв. м площ, като за погасяването му са използвани 2000 л вода.  

Благодарение на навременната намеса от огъня са спасени 2 сгради и 20 декара иглолистна гора.

За периода  са погасени и пожари в сухи треви в землището на с. Васил Левски, община Търговище; в кв. Въбел“ на гр. Търговище /тревата се е запалила от скъсана жица на електрически стълб/, в землищата на селата Беломорци и Царевци, община Омуртаг; в землището на с. Кьосевци, община Антоново, и в с. Шишковица в същата община/там от огъня са спасени намиращи се в съседство две къщи/; в близост до път I-4/София-Варна/ в община Антоново; в близост до жп спирката до с. Светлен, община Попово; и в близост до къща в същото село.

Погасен е и пожар в метален контейнер за отпадъци в близост до бензиностанция в гр. Омуртаг. За визирания период служители на РСПБЗН-Попово са погасили без преки материални загуби и пожар, възникнал поради неправилно ползване на отоплителен уред - в непочистено коминно тяло на жилище на ул. „Бенковска“ в гр. Попово.