обновена 11:23 AM EEST, Aug 5, 2021

Пожарната на крак! Огънят в кинозалата е локализиран

  • Публикувано в Инциденти

trg onc15

Днес в 14,50 часа на тел. 112 в оперативната дежурна част на РД ПБЗН-Търговище е получен сигнал за възникнал пожар в кинозала, намираща се в централната част на гр. Търговище – в сградата на читалището.

Веднага на мястото на инцидента е изпратен екип от трима служители на РС ПБЗН-Търговище с един пожарен автомобил. Благодарение на бързите им професионални действия за около 15 мин. пожарът е бил локализиран, съобщиха от полицията.

Няма пострадали хора – по време на възникване на инцидента в кинозалата не е имало зрители, а намиращите се в прилежащото кафене граждани своевременно са били евакуирани. До пристигане на пожарникарите служители на кинозалата са предприели първоначални гасителни действия с пожарогасители.

 По  предварителна информация огънят е унищожил работещ към възникване на инцидента колонен климатик, част от сцената, кинооборудване, завеси,  дървена ламперия, опушени са стени и тавани. Причините за възникване на пожара предстои да бъдат изяснявани. Служители на РСПБЗН-Търговище и към момента са на мястото на инцидента и извършват действия по окончателното му ликвидиране.