обновена 5:55 AM EEST, Jul 4, 2020

Отново пожари в сухи треви и храсти

  • Публикувано в Инциденти

pojarna novavt151

Екипи на службите „ПБЗН“ в областта са погасили без преки материални загуби няколко пожара в сухи треви и храсти, възникнали поради небрежност при боравене с открит огън.

Единият от тях е бил в землището на с. Разделци, община Антоново. Пожарът е бил в труднодостъпна местност и е бил погасен от два екипа на РС ПБЗН-Антоново с два пожарни автомобила, като намесата на огнеборците е предотвратила разрастването на огъня към намираща се в близост 50 декара иглолистна гора. Другият пожар е бил в землището на с. Голямо Градище, община Попово. Там запаленият и оставен без надзор огън в градински отпадъци е преминал и в сухи треви, а от огъня са спасени намиращи се в близост 4 сгради.

Пожари са горели и в землището на с. Твърдинци /в близост до пътя между селото и с. Буйново/ и в землището на с. Врани кон, община Омуртаг. Предполагаемата причина за възникването му е волтова дъга на неизправен електрически стълб.

За периода също без преки материални загуби са погасени и пожари в нерегламентирано сметище в с. Вардун, община Търговище, и в коминно тяло в апартамент на ул. „Цар Освободител“ в гр. Попово, предизвикан от неправилно ползване на отоплителен уред – непочистен от сажди комин.