обновена 7:56 AM EEST, Jul 2, 2020

Трагедия край Търговище! Два смъртни случая при строежа на виадукт до с. Буховци

  • Публикувано в Инциденти

0301207

Двама работници са починали днес на новостроящ се участък на магистрала „Хемус“ малко след с. Буховци.

За трудовата злополука, станала около 10,30 часа днес, съобщиха на брифинг окръжният прокурор Диляна Стоянова, директорът на ОД МВР  ст. комисар Николай Ненков, областният управител Митко Стайков и директорът на Инспекцията по труда в Търговище инж. Галина Градинарова.

86728158 2648968752010996 1887621324679938048 n

Току що се върнахме от мястото на произшествието. Касае се за трудова злополука с два смъртни случая при строеж на виадукт. Срутила се е бетонна колона, кофражна изграждаща се колона, и двамата работници са паднали от голяма височина – около 15 метра и са починали на място. Единият мъж е на 55 г., а другият – на 42 г., каза окръжният прокурор и поясни, че други пострадали на обекта няма, но хората са в шок след инцидента.

Областният управител изказа съболезнования на близките на загиналите мъже. Знае се, че те са от с. Врани кон и гр. Върбица. Работили са на трудови договори.

Започнато е досъдебно производство. От трудовата инспекция са изискали цялата документация във връзка с условията за безопасност на труда.

Изясняват се причините, довели до срутването на този кофраж, има ли виновно неизпълнение на задължения, касаещи безопасни условия на труд, които да са в пряка причинна връзка със срутването. Ще бъде изискан и доклад от ИТ във връзка с констатациите, които те са направили. Ще се назначат необходимите експертизи, ще бъде направено всичко необходимо за установяване на причините за този тежък инцидент, каза още Диляна Стоянова.