обновена 7:56 AM EEST, Jul 2, 2020

Горя ветрогенератор в района на хижа „Младост“

  • Публикувано в Инциденти

38692 113524135365910 1728059 n

На 19 различни сигнала, свързани с необходимост от оказване на съдействие за ликвидиране на последици от силния вятър вчера, са реагирали служители на районните служби ПБЗН в областта през изминалото денонощие.

При един от инцидентите пожарът е нанесъл материални щети – възникнал е във ветрогенератор в района на хижа „Младост“ в гр. Търговище.

Вследствие на силния вятър се е задействала спирачната му система и са се запалили електрическите проводници. Огънят е унищожил 200 м такива проводници.

Отстранени са откъснати вследствие силните пориви на вятъра ламаринни конструкции от покривите на съдебната палата в гр. Търговище, както и от тези на жилищни блокове на улиците „Никола Симов“, „Брегалница“ и в кв. „Запад“  в  същия град, а също и в кв. „Запад“ в гр. Попово.

Отстранени са дървета или големи клони, съборени от вятъра,  на улиците „Панагюрище“ и „Неофит Рилски“ в гр. Търговище, както и на ул. „Балкан“ в гр. Омуртаг.

Погасени без преки материални загуби са пожари, възникнали в сухи треви и храсти в близост до околовръстния път край гр. Търговище и в землището на с. Таймище, община Антоново. Ликвидирани са и пожари, възникнали вследствие на вятъра в непочистени коминни тела – в апартаменти на жилищни блокове в кв. „Запад“ и на ул. „Елена“ в гр. Търговище, на ул. „Хаджи Димитър“ в гр. Попово, на къща в с. Великденче, община Омуртаг, и на къща в гр. Антоново.

Снимка: Фейсбук - Хижа Младост