обновена 3:05 PM EET, Jan 22, 2021

23-годишен водач е причинил ПТП-то край Голямо ново

  • Публикувано в Инциденти

policeavtomobil tg1

В резултат на пътен инцидент в близост до с. Голямо ново, община Търговище, са нанесени значителни материални щети на два автомобила.

На 22.06.2020 г. около 11 ч. на път II-51/Дралфа-Попово-Бяла/ в община Търговище, км 63+880 – до с. Голямо ново, правоспособен 23-годишен водач от гр. Попово, управлявайки личния си лек автомобил „Фолксваген Голф“ с великотърновска регистрация в посока от гр. Търговище към гр. Попово, не е спазил необходимата дистанция спрямо движещия се пред него лек автомобил „БМВ“ с търговищка регистрация, управляван от правоспособен 34-годишен водач, също от гр. Попово.

В резултат автомобилът „Фолксваген“ е блъснал другия автомобил в задната му част, като по този начин е предизвикано пътно-транспортно произшествие  и са нанесени значителни материални щети по моторните превозни средства.

На двамата водачи са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, които са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.