обновена 3:59 AM EEST, Jun 17, 2021

52-годишен е в болницата, след ПТП край Пролаз

  • Публикувано в Инциденти

ptp 81020

Водач на лек автомобил е приет за лечение в МБАЛ-Търговище след пътен инцидент в участък от пътя София-Варна в община Търговище.

На 7.10.2020 г. около 17,40 ч. на пътя между селата Пролаз и Презвитер Козма, при управление на лек автомобил „Мазда 6“ с шуменска регистрация в посока гр. София от правоспособен 52-годишен водач от с. Ясенково, община Венец, област Шумен, автомобилът е излязъл от дясна крива и е предизвикал пътен инцидент, блъскайки се в два движещи се  в посока гр. Варна леки автомобила – „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 21-годишен мъж от с. Константин, община Елена, обл. Велико Търново, и лек автомобил „Опел Зафира“ със софийска регистрация, собственост и управляван 40-годишен водач от гр. София.

Вследствие на пътно-транспортното произшествие водачът на лекия автомобил „Мазда“ е приет за лечение в хирургичното отделение на МБАЛ-Търговище с фрактура на три ребра, без опасност за живота му.

На водачите на автомобилите са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух, които са отрицателни.

Причините за възникване на пътния инцидент ще бъдат изяснявани в хода на образуваното по случая досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Снимка: Фейсбук - Виждам те КАТ - Търговище