обновена 11:08 AM EEST, May 12, 2021

Пиян шофьор предизвика катастрофа

  • Публикувано в Инциденти

burza pomosht trg

Водач на лек автомобил, шофирал след употреба на алкохол, е предизвикал пътен инцидент.

На 16.12.2020 г. около 19,05 ч. на път III-204, в близост до с. Славяново, община Попово,  правоспособен 43-годишен водач от гр. София, управлявайки личния си лек автомобил „Фолксваген Пасат“ със софийска регистрация, при движение в посока гр. Попово с несъобразена с релефа на пътя скорост, на десен завой е изгубил контрол над управлението на моторното превозно средство.

Управляваният от него автомобил се е завъртял странично на пътното платно, като в него се е блъснал правомерно движещ се в посока с. Славяново лек автомобил „Фолксваген Голф“ със софийска регистрация, собственост и управляван от правоспособен 56-годишен водач от с. Берковски, община Попово.

В резултат на възникналия пътен инцидент водачът на лекия автомобил „Фолксваген Голф“ е получил фрактура на китка на ръката и след преглед в МБАЛ-Търговище е освободен за домашно лечение.

На двамата водачи са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

Установени са 0,59 промила алкохол в издишания от водача на лекия автомобил „Фолксваген Пасат“ въздух. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Попово.