обновена 2:28 PM EET, Jan 20, 2021

Възрастна жена загина в пътен инцидент

  • Публикувано в Инциденти

sgr oumvr0717

Възрастна жена загина в пътен инцидент.

На 7.01.2021 г. около 8,55 ч. в с. Светлен, община Попово, неизвестен извършител, управлявайки товарно моторно превозно средство и потегляйки, без да се убеди, че няма да създаде опасност за другите участници в движението, с предната част на влекача е блъснал неправилно пресичаща пътното платно 81-годишна пешеходка от същото село, и е напуснал произшествието. В резултат на пътния инцидент е причинена смъртта на възрастната жена.

    

След проведени в РУ-Попово незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установен водачът, управлявал товарния автомобил, който е блъснал пешеходката – това е 52-годишен правоспособен водач от гр. Омуртаг.

Същият е управлявал товарен автомобил „ДАФ ФТ 95 ХФ 430“ с търговищка регистрация, с прикачено към него полуремарке. На водача са взети проби за евентуално наличие на алкохол и на наркотични вещества по надлежния ред – съответно с технически средства“Алкотест Дрегер“ и с Drager Drug Test 5000”.

Пробите са отрицателни. Същият е задържан в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато досъдебно производство по описа на управлението.