обновена 3:59 AM EEST, Jun 17, 2021

48-годишен мъж е загиналият в ПТП-то край с. Кралево

  • Публикувано в Инциденти

lineika trg sppomosht

Водач загина при тежък пътен инцидент на пътя Велики Преслав-Търговище.

На 17.01.2021 г. около 17,50 ч. на пътя между селата Кралево и Имренчево, е настъпило пътно-транспортно произшествие с участието на три леки автомобила – „Хонда ЦРВ“ с шуменска регистрация – собственост и управляван от 42-годишен водач от гр. Велики Преслав; лек автомобил „Мерцедес“ с немска регистрация и неустановена до момента собственост, управляван от 48-годишен водач от с. Кралево, който не притежава издадено в Република България свидетелство за управление на МПС, и лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация, управляван от 22-годишен водач от с. Преселец, община Търговище.

В резултат на пътния инцидент на място е загинал водачът на лекия автомобил „Мерцедес“.

В резултат на произшествието четирима души са настанени за лечение в МБАЛ-Търговище: возила се на задна седалка в лекия автомобил „Хонда“ 41-годишна жена – с множество фрактури на крайниците и травми на гръдния кош, с опасност за живота й; и возил се в същия автомобил 20-годишен мъж – без опасност за живота му, както и водачът на лекия автомобил „Фолксваген Туаран“ – с разкъсно-контузна рана на лицето и травма на гръден кош, без опасност за живота му, и возил се на предна дясна седалка на същия автомобил 28-годишен мъж – с фрактура на бедрена става, също без опасност за живота му.

На  двамата водачи са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, които са отрицателни. На загиналия водач е взета кръвна проба за химическо изследване.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.