обновена 10:44 AM EEST, Aug 13, 2022

Двама младежи изгубиха живота си при пътен инцидент в Поповско

  • Публикувано в Инциденти

burza pomosht trg

Двама младежи изгубиха живота си при пътен инцидент, в който лек автомобил, управляван от неправоспособен водач, се е ударил в крайпътно дърво.

На 15.07.2021 г. около 23,20 ч на път III-409, в община Попово, на около 500 м след изхода от с. Априлово в посока с. Конак, неправоспособен 14-годишен водач от с. Камен, община Стражица, обл. Велико Търново, при управление на лек автомобил „Мерцедес Е 300“ с белгийска регистрация – собственост на 27-годишен мъж от с. Априлово, е изгубил контрол над управлението на моторното превозно средство. Автомобилът е излязъл вляво от пътното платно и се е блъснал в крайпътно дърво.

В автомобила са пътували 5 души. В резултат на пътно-транспортното произшествие на място са загинали управлявалият моторното превозно средство, както и возил се на задна седалка 14-годишен младеж, също от с. Априлово.

Други двама пътували в автомобила младежи – на 14 и на 13 г., са настанени за лечение и наблюдение в МБАЛ-Търговище с фрактури на крайници и отоци на бял дроб.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Попово. В момента се извършва повторен оглед на местопроизшествието. Разследването се извършва под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.