обновена 7:23 AM EET, Dec 8, 2021

Пътник пострада при катастрофа на кръстовище в областния град

  • Публикувано в Инциденти

linejki new20

Мъж е с фрактура след пътен инцидент между два автомобила при преминаване през кръстовище в гр. Търговище.

На 18.11.2021 г. около 17,20 ч. в гр. Търговище – на кръстовището на бул. „Митрополит Андрей“ и ул. „Братя Миладинови“, правоспособен 42-годишен водач от с. Горно Козарево, община Омуртаг, управлявайки лек автомобил „Пежо 406“ с търговищка регистрация, при извършване на маневра “завиване наляво“ при зелена светлинна сигнализация на светофарна уредба е отнел предимството на правомерно движещ се направо лек автомобил „Пежо 306“ с търговищка регистрация – собственост и управляван от 33-годишен водач от гр. Търговище.

В резултат на пътния инцидент в МБАЛ-Търговище е откаран 41-годишен мъж от гр. Търговище, който е пътувал в лекия автомобил „Пежо 306“, където е установено, че същият е с фрактура на колянна капачка, без опасност за живота му.

На водачите на двата автомобила са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, които са отрицателни. По случая е започнато досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.