обновена 1:37 PM EEST, May 26, 2022

Трима души са пострадали при катастрофа

  • Публикувано в Инциденти

burza pomosht trg

Трима души са пострадали  в пътен инцидент с участието на два леки и един товарен автомобил.

На 5.05.2022 г. около 17 ч. на първокласен път I-4/София-Варна/,  на около 300 м след разклона за с. Панайот Хитово в посока гр. София, 19-годишна жена от гр. Търговище – правоспособен водач, при управление на лек автомобил „Алфа Ромео“ с търговищка регистрация – собственост на друга жена от гр. Търговище, е предприела маневра изпреварване на товарен автомобил „ДАФ“ с търговищка регистрация, с прикачено полуремарке.

Товарният автомобил е бил управляван от 32-годишен правоспособен водач от гр. Златарица, област Велико Търново.

При извършване на маневрата лекият автомобил е навлязъл в лентата за насрещно движение, където се е блъснал челно в правомерно движещ се там лек автомобил „Сеат Инка“ с търговищка регистрация, управляван от 28-годишен правоспособен водач от с. Черковна, община Търговище.

Екип служители на РС ПБЗН-Омуртаг са оказали съдействие със специализирана техника за  освобождаване от автомобила на пострадал в инцидента.

В резултат на  пътно-транспортното произшествие за лечение с различни фрактури в МБАЛ-Търговище са настанени трима души – 52-годишна жена, пътувала в лекия автомобил „Алфа Ромео“, водачката на същия автомобил, и водачът на лекия автомобил „Сеат Инка“, без опасност за живота им. Вследствие на инцидента са нанесени и материални щети по кабината на товарния автомобил.

По случая е образувано досъдебно производство.