обновена 1:11 PM EEST, Jun 24, 2022

Две ПТП-та със значителни материални щети в Търговищко

  • Публикувано в Инциденти

mvr221

За изминалото денонощие в област Търговище са регистрирани два пътни инцидента с причинени от тях значителни материални щети по превозните средства.

На 2.06.2022 г. около 16,30 ч. на път II-51/Бяла-Попово-Дралфа-Лозница/, в община Попово, правоспособен 59-годишен водач от гр. Търговище, управлявайки влекач „Скания Р5 00С“ с варненска регистрация с прикачено към него полуремарке „Мега МНВ“ – фирмена собственост в посока гр. Бяла-гр. Попово, на вертикална права с наклон е изгубил контрол над управлението му. В резултат моторното превозно средство е напуснало пътното платно вдясно по посока на движението си и се е преобърнало в крайпътен отводнителен канал. Полуремаркето е бил пълно със слънчогледов шрот. Вследствие инцидента са причинени значителни материални щети по товарния автомобил. На водача е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

    

На 2.06.2022 г. около 16,20 ч. в с. Голямо ново, община Търговище, при управление по ул. „Симеон Филипов“ на лек автомобил „БМВ 535Д“ със софийска регистрация-фирмена собственост, правоспособен 44-годишен водач е изгубил контрол над управлението му и автомобилът е самокатастрофирал в неподвижно препятствие/стена на ограда/. В резултат на моторното превозно средство са нанесени значителни материални щети. По случая е образувано досъдебно производство.