обновена 6:01 AM EET, Nov 29, 2023

Млада жена пострада при катастрофа

  • Публикувано в Инциденти

burza pomosht trg

Млада жена е пострадала в резултат на пътен инцидент на пътя София-Варна.

На 17.11.2022 г около 12,50 ч. на първокласен път I-4, в близост до разклона за с. Черни бряг в община Антоново, правоспособен 29-годишен водач от гр. Горна Оряховица, управлявайки в посока гр. Омуртаг лек автомобил „БМВ 530И“ с великотърновска регистрация – собственост на негов съгражданин,  на лява крива от пътя е изгубил контрол над управлението му.

Автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в крайпътна мантинела, след което се е завъртял на платното и се е блъснал странично в правомерно движещ се в посока гр. Омуртаг товарен автомобил „Волво“ с великотърновска регистрация, с прикачено към него полуремарке – фирмена собственост, управляван от 66-годишен водач от гр. Павликени. 

Вследствие на пътния инцидент возила се на предна дясна седалка на левия автомобил „БМВ“ 25-годишна жена от гр. Горна Оряховица е получила фрактура на пръст на ръката.

Прегледана е в МБАЛ-Търговище и е освободена за домашно лечение.

На водачите на двата автомобила са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Пробите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.