обновена 8:12 AM EEST, Jun 21, 2024

Две жени в болницата след пътни инциденти

  • Публикувано в Инциденти

burza pomosht trg

Две жени са настанени за лечение в болнично заведение вследствие на пътни инциденти.

На 8.05.2023 г. в 9,15 ч. на тел. 112 е получен сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие на път III-(с. Менгишево-гр. Омуртаг) в община Омуртаг.

60-годишен правоспособен водач от с. Могилец, община Омуртаг, управлявайки в посока на движение гр. Омуртаг собствения си лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с търговищка регистрация, е предприел маневра „изпреварване“ на лек автомобил „Фолксваген Поло“ с търговищка регистрация, управляван от 59-годишен правоспособен водач от с. Кестеново, община Омуртаг, който в същото време е предприел маневра “завиване наляво“ към черен път.

В резултат автомобилът "Фолксваген Пасат“ е ударил другия автомобил в задната му лява част. Вследствие инцидента е пострадала пътуваща в лекия автомобил „Фолксваген Пасат“ 62-годишна жена от с. Могилец, която е настанена за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактура на ребра. По случая е образувано досъдебно производство.

        

На същата дата около 13,10 ч. на третокласен път до с. Пролаз в община Търговище правоспособен 36-годишен водач от гр. Търговище е управлявал в посока на движение с. Вардун товарен автомобил „Рено Мастер“ със софийска регистрация. На платното пред него е изскочило домашно животно (овца), което е ударило автомобила и вследствие на удара извън платното е ударило и 75-годишна жена от с. Пролаз, която е пасяла овцете. Жената е настанена за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактури на рамо и нос, без опасност за живота й.

По случая е образувано досъдебно производство.