обновена 12:19 PM EEST, May 17, 2024

Пожар горя в житен масив край Буховци

  • Публикувано в Инциденти

jutvatrg 2013

Два екипа служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен в 12,36 часа на 24.07.2023 г. сигнал за възникнал пожар в житен масив – частна собственост, в землището на с. Буховци в община Търговище.

В резултат на инцидента са унищожени около 6 декара посеви.

Бързата реакция на пожарникарите е предотвратила огънят да обхване и останалите 75 декара житни посеви от масива. За гасенето на пожара са използвани около 5000 л вода. Спасен от огъня е и намиращ се в близост трафопост.

Вероятната причина за възникването му е техническа неизправност в косачката на трактор, с който един от собствениците е косил блок с люцерна, намиращ се в непосредствена близост до житния масив.

На същия ден екип служители на същата служба са се отзовали и на получен в 9,42 ч. сигнал за възникнал пожар в къща в с. Руец, община Търговище. Когато пожарникарите са пристигнали на място, са установили, че горят захранващ ел. кабел на къщата и подпокривно пространство. Огънят е унищожил 2 ел. кабела и около 3 кв. м покривна конструкция. Сградата е спасена от огъня. Няма пострадали хора.

Вероятната причина за възникване на инцидента е късо съединение.