обновена 12:19 PM EEST, May 17, 2024

Кола изгоря в търговищко село

  • Публикувано в Инциденти

pojarna 23

Служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на получен на 13.08.2023 г. сигнал за възникнал пожар в

двигателя на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с търговищка регистрация в с. Давидово.

В резултат на инцидента автомобилът е унищожен. Вероятната причина за възникване на пожара е късо съединение. Няма пострадали хора.

Техни колеги от РСПБЗН-Попово са се отзовали на получен на същия ден сигнал за възникнал пожар в покрива на плевня в с. Зараево. Постройката се е намирала в близост до гараж, в който бил паркиран лек автомобил. В резултат на инцидента са унищожени около 50 кв. м покривна конструкция от постройката. Бързата реакция на огнеборците е предотвратила огънят да обхване намиращи се в близост 2 сгради, както и лекия автомобил.

4 сгради са спасени от огъня благодарение професионалната намеса на екип от същата служба при гасене на друг пожар, възникнал поради небрежност при боравене с открит огън в сухи треви в изоставен двор на къща в с. Садина, община Попово.

Екип служители на РСПБЗН-Попово са погасили без преки материални загуби и пожар в сухи треви, запалени и оставени без надзор, до язовир „Калето“ край гр. Попово – в близост до пътното платно на пътя гр. Попово-гр. Бяла.

Новината е тагната с: пожар лек автомобил давидово