обновена 9:05 AM EEST, Sep 25, 2023

Двама загинали при катастрофа в Търговищко

  • Публикувано в Инциденти

linejki new20

Около 02,25 ч. на 13.09.2023 г. на тел. 112 е получен сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие в близост до гр. Омуртаг - на път I-4 (София-Варна),  до разклона с път II-48 (Котел-Омуртаг).

Пътният инцидент е между товарен автомобил (влекач) с полуремарке с румънска регистрация, включващ се по пътя в посока гр. Варна, и микробус с варненска регистрация, движещ се в посока гр. София.

В резултат на място са загинали двама мъже на 39 и на 36 год. - пътници в микробуса.

Водачът му е откаран в МБАЛ-Търговище с опасност за живота. Други двама пътници от микробуса също са настанени в болницата с различни наранявания, без опасност за живота им към момента.   

        

Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство. Движението на МПС в пътния участък не е преустановявано. По време на извършване на огледа то е регулирано от екипи на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция и на РУ-Омуртаг.

На водача на товарния автомобил са взети по надлежния ред проби за евентуално наличие на алкохол или наркотични вещества, които са отрицателни. На водача на микробуса е взета кръвна проба.

Източник: ОД МВР Търговище