charovna2017

обновена 9:57 AM EET, Jan 16, 2019

Половин век на сцената отбеляза певицата Сабина Георгиева от Търговище

sg 71217

Почитатели на старата градска песен и много приятели се събраха снощи в концертната зала на читалище „Напредък 1864“ за големия концерт - творчески портрет на певицата Сабина Георгиева.


Концертът „Моят път“ ознаменува две годишнини - 75-ия рожден ден на изпълнителката от Търговище и нейния 50-годишен юбилей на сцената.


Неизброими са изпятите от Сабина песни, реализираните концерти, получените награди и отличия от национални и международни фестивали и конкурси, каза водещата на тържеството.
Тя припомни на присъстващите, че Сабина Георгиева повече от десетилетие ръководи ВИС „Божур" - носител на златни медали от Европейския и Световния шампионат по фолклор, както и това, че рожденичката е основател, изпълнител и ръководител от този сезон на ВИС „Златни зари" при читалището в Търговище, също с богата колекция от отличия от фестивали и конкурси.

sg 712172
В програмата прозвучаха градски шлагери в изпълнение на двете групи и празнуващата юбилей певица, както и поздрави за юбилярката от колеги от други градове, от Балетна формация „Търговище“ с ръководители Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян и Балет „Галакси“ с хореограф Екатерина Петрова. Гост на празника на Сабина Георгиева беше оперетната певица Бони Милчева, която поздрави рожденичката и публиката в залата с хитове от последния си албум. Юбилярката получи кошница с цветя и поздравителен адрес от кмета на Търговище д-р Дарин Димитров. "Вярвам, че Търговище и България имат нужда от хора като Вас. Хора, които пазят живи и  развиват музикалните ни традиции в областта на старите шлагери и класическа музика. Приемете личните ми пожелания за здраве и нестихващ творчески устрем", се казва в поздравлението на кмета.

-2°C

Targovishte

Cloudy

Humidity: 78%

Wind: 16.09 km/h

  • 03 Jan 2019 2°C -2°C
  • 04 Jan 2019 -1°C -3°C