charovna2017

обновена 3:24 PM EET, Mar 22, 2019

В Търговище посрещнаха Китайската нова година с празничен концерт

kk 103182

С празничен концерт в Търговище беше посрещната Китайската нова година.


Концертът в залата на читалище „Напредък 1864“ започна с изпълнения на Смесен хор „Родна песен“ с диригент Красимира Коларова.

kk 103181

С бурни аплодисменти публиката посрещна специално подготвения за повода китайския танц на малките грации от Балет „Галакси“ с художествен ръководител Екатерина Петрова.

kk 103183
Много настроение създадоха балерините от Балет „Търговище“ с ръководители Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева, момичетата от Школа за модерен балет „Вега“ с ръководител Марианна Савова и певците и танцьорите от Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче“ с ръководители Светла Стаменова и Анжела Георгиева.

kk 103184
В празничната програма се включиха още малките гимнастици от СК „Торнадо“ с треньор Снежана Стоянова, ученици от Първо ОУ „Христо Ботев“ и ПГИИ „Джон Атанасов“, както и представители на Институт „Конфуций“ – Велико Търново.

kk 103185
Поздрав към гости и участници в концерта отправи кметът на Търговище д-р Дарин Димитров. По повод 25 години от учредяването на Движение „Приятели на Китай“ в Търговище бе прочетен поздравителен адрес от Негово превъзходителство Джан Хай Джоу – посланик на Китайската народна република в България.