обновена 5:40 PM EEST, Jul 8, 2020

Пиеса, създадена по истински случай, влиза в афиша на театъра

sgrada dr teatur trg

На 14 януари от 19 часа Драматичен театър – Търговище ще представи най-новия спектакъл в репертоара си – „Лоши деца“ от Михаела Михайлов, информират от институцията.

Постановката е на малдия режисьор Денислав Янев. В ролите ще видим актьорите Горица Радева, Ивана Стоянова, Йордан Любомиров, Сияна Янева и Цветан Колев. Преводач е Лора Ненковска, а сценографията и костюмите са на Галина Абаджимаринова.

Румънската авторка Михаела Михайлов изкарва една реална история от новинарския поток и да я подлага на анализ. В едно училище се случва  произшествие – група ученици завързват и малтретират съученичката си. Версиите на участниците силно се различават.

„През подчертана театралност пиесата възстановява пътя на момичето до произшествието и се опитва да проясни скритите причини, които са го предизвикали“, казва режисьорът Янев. Ирония и хумор не липсват в тази игра на ума и въображението – те ни помагат да мислим по-добре.

Според директора на театъра Петър Петров, „Лоши деца“ е един отворен вариант за общуване със зрителя – възрастен или млад. Пиесата е създадена по истински случай и засяга темата за насилието – актуална, провокативна и много близка за  съвременното общество.