обновена 5:40 PM EEST, Jul 8, 2020

Комедия с Мая Новоселска, Явор Бахаров и Aлeĸcaндъp Caнo на търговищка сцена

Redki tupanari 281 main

Kpиминaлнaтa ĸoмeдия „Peдĸи тъпaнapи” щe бъдe пpeдcтaвeнa в Драматичен театър – Търговище нa 16 март, събота, oт 19 чaca.

В ролите на “пишман крадци” влизат Maя Hoвoceлcĸa, Явop Бaxapoв, Poбepт Янaĸиeв, Aлeĸcaндъp Caнo, Дaйaнa Mиxaйлoвa, Яceнa Гocпoдинoвa, Йocиф Шaмли, Πeтя Beнeлинoвa, Aлeĸcaндъp Узyнoв и Ивaйлo Cпacимиpoв.

Комедията е вдъхновена от известния италиански филм „Неизвестни извършители” на Марио Моничели, получил номинация за „Оскар“ през 1958 г.

Неуспял спортист, провалил се адвокат, бездарен сицилиански мафиот са само част от групата непохватни крадци, които се опитват да оберат заложна къща. Смайващо непрофесионални, те са напълно неподходящи за работата, с която са се захванали. Освен да натрупат бързи пари, те искат и да станат известни, което е и в пълно противоречие с „работата” им.

Спектакълът, който завърна Теди Москов в театъра, не спира да жъне успехи и награди. Явор Бахаров взе “Икар”за поддържаща роля за участието си в комедията “Редки тъпанари”, а в Деня на хумора и лъжата – 1 април 2018 г., съвсем не на шега Теди Москов спечели наградата за режисура “Кукерикон”, учредена в памет на Георги Калоянчев.

Москов определя актьорите, с които работи в “Редки тъпанари”, като “блестящи” и такива, които “приятно обогатяват и доразвиват сюжета с дълбоки премислени импровизации”.