обновена 7:36 AM EEST, Jun 20, 2021

Концерт за Китайската Нова година в читалището

5

Читалище „Напредък 1864“ беше домакин на тържествен концерт, посветен на Китайската Нова година.

Поводът бе и 5-годишното сътрудничество между Търговище, Сдружение "Приятели на Китай" и Институт „Конфуций“ – Велико Търново.

Проявата беше уважена от кмета на Търговище д-р Дарин Димитров, областния управител Митко Стайков, евродепутата Асим Адемов, пpoф. д-p Πлaмeн Лeгĸocтyп - реĸтор на BТУ “Cв. св. Kирил и Mетодий”, диреĸтора на Институт "Koнфyций" гл. ас. д-р Исĸра Mандова, представители от Китайското посолство и др.

3

Концертната зала на градското читалище бе препълнена от граждани, дошли да се запознаят с културата на една от най-старите и значими за човечеството цивилизации в света и да се насладят на изпълненията на талантливите деца от Търговище.

1

Началото на концерта с няколко песни на китайски език постави Хор „Родна песен“ при ОНЧ „Напредък 1864“ с диригент Красимира Коларова.

2

С аплодисменти публиката посрещна малките танцьори от ДГ „Звънче“, певците от Вокална студия при читалището с ръководители Иванка Иванова и Петя Димова, изпълненията на музикантите от Втора гимназия, както и тези – на гостите от Институт „Конфуций“. С интерес зрителите изгледаха презентацията за Китайската народна република и нейните забележителности, култура и обичаи.

4

Темпераментните танци на балетите „Вега“ и „Търговище“ при Младежки дом и „Галакси“ при читалището бяха бурно аплодирани от гостите в залата. А на края танцьорите от ДФА „Шарено герданче“ поздравиха всички с настъпващия празник Баба Марта.

7

6

8

9