обновена 1:23 PM EEST, Sep 29, 2020

„Пролетен букет за Благовещение“ поднася на търговищенци Хор „Златна лира“

140

С концерт за Благовещение ще зарадва търговищенци и тази година Представителен женски хор „Златна лира“ при Община Търговище.

Стана традиция за този красив празник на жената ние да подготвяме концерт. Този път той се казва „Пролетен букет за Благовещение“ и, разбира се, ще включва и песни на пролетна тематика, каза диригентът Илиана Иванова.

Проявата ще започне с църковни песнопения. Ще бъдат изпълнени и две нови песни – специален подарък за Хор „Златна лира“ от Ценко Минкин - председател на Съюза на българските композитори. Те са „Женска песен“ и „Тихият пролетен дъжд“ - с модерна хармония, подчерта диригентът.

Както винаги, сцената ще бъде предоставена и на младите таланти. Пред публиката със свои изпълнения ще се изявят Селена Иванова и Кристиян Недев от II СУ „Проф. Н. Маринов“, Алейна Чандере от ЦПЛР-ОДК, както и приятелите на женската формация – пианистката Диана Денчева и цигуларят Константин Адамов. Те ще изпълнят една композиция на нашия съгражданин Николай Андреанов, който е преподавател в Шуменския университет, сподели още Илиана Иванова.

Във втората част на коцерта ще прозвучат по-модерни изпълнения, като „Бохемска рапсодия“, „Каста Дива“ от операта „Норма“ на Белини, мексиканската песен „Ласа Мариас“, както и много красивите сола на Десислава Василева и Теодора Лавдинова.

Концертът „Пролетен букет за Благовещение“ на Хор „Златна лира“ и приятели ще се проведе на 25 март – понеделник, от 18 часа в Регионална библиотека „Петър Стъпов“.