обновена 4:10 AM EEST, Aug 7, 2020

Мариан Вълев Куката представя в Търговище режисьорския си дебют

Image 1990243 308 0

Звездата от "Под прикритие" Мариан Вълев Куката ще гостува в Търговище за предпремиерата на българския филм „ЛОШО МОМИЧЕ”.

Търговище е сред 10 града с предпремиерни прожекции на лентата. Желаещите да бъдат едни от първите, които ще гледат „Лошо момиче”, могат да го направят на 6 април /събота/ от 18.00 часа в кино Cinemagic-Търговище.

Търговищенци ще имат възможността да се запознаят лично с актьора, да се снимат с него и да получат автограф. Мариан Вълев е сценарист и режисьор на „Лошо момиче”, а билетите за предпремиерата на 6 април в Търговище са вече в продажба.

Ролите във филма са поверени на Елена Телбис, Деян Донков, Станислава Армутлиева – Саня, Дария Симеонова, Велислав Повлов, Диляна Попова, със специалното участие на националните състезателки по художествена гимнастика: Невяна Владинова, Катрин Тасева, Боряна Калейн, Ерика Зафирова, Петя Борисова, Галатея Герова, както и на Бранимира Маркова (главен мениджър на националните отбори по художествена гимнастика) и Илиана Раева (председател на УС на Българската федерация по художествена гимнастика).

Филмът „Лошо момиче“ беше представен в рамките на Международния филмов фестивал „София филм фест“ в средата на месец март тази година, като продукцията на БНТ беше едно от 10-те заглавия в специалната секция на фестивала „Ново българско игрално кино“.

„Лошо момиче“ е продукция на Българската национална телевизия, а изпълнителен продуцент е Нина Алтъпармакова. Разпространител на филма е „А Плюс Филмс“.

За да постигне максимален реализъм при осъществяването на филма, Мариан Вълев базира сценария си върху истински истории: „Всички герои във филма имат своите прототипи. Някои от образите са събирателни, но пак стъпват върху съдбата на хора от истинския живот“, казва той.

Любомира Башева, която влиза в ролята на главната героиня Жожо, тренира 5 месеца художествена гимнастика, за да може да изпълни без дубльор съчетанието си от филма, което е поставено от световната ни шампионка Лили Игнатова. Допълнително Любомира взима три месеца уроци по танц на пилон – и отново кадрите са заснети без дубльор.

Снимка: bgdnes.bg