обновена 9:47 AM EEST, Jul 12, 2020

Младежи от Търговище направиха "Скок в театъра"

p4130990

Младежки дом - Търговище организира тренинг на тема "СКОК в ТЕАТЪРА - себеизразване и креативност, опознавайки красивите възможности на театъра".

Идеята бе на Клио Хари Глеридис, която е доброволка и обучител към Българския младежки червен кръст - град Търговище. Участник е в редица тренинги, между които проекти на Еразъм+ за младежки работници. В момента е в 12 клас и смята да се занимава с психология. Други нейни интереси са изкуствата, спортът и природните науки. Клио има множество постижения и награди като част от Балетна формация "Търговище" и Клуб "Батик" към Младежки дом.


"СКОК в ТЕАТЪРА" бе тренинг, който тя базира върху обмен по Еразъм+, състоял се в Гърция. Заедно с нея 11 младежи от града, на възраст от 13 до 17 години направиха своя скок в театъра, в изразяването по нов начин, в себеопознаването.


"Искаш ли със скок да се гмурнеш в изкуството театър? Интересен ли ти е пътят на едно представление до сцената? Интересен ли ти е пътят на самите актьори?
Мечтаеш ли си за възможността да влизаш в роли, или просто обичаш да преоткриваш себе си? - това бяха само част от въпросите, с които се срещнаха участниците. За два дни всеки можеше да бъде актьор! Театърът бе универсално средство за общуване, универсална връзка между участниците, между тях и света! Обучението предложи среда за пълно потапяне - запознаване с техники и "инструменти", надграждане над собствените възможности. Включени бяха игри и занимания в екип; емоционално осъзнаване и творчески задачи; трупане на нови знания по нестандартни начини, редуващи се с практически дейности и смях.

ЦМДИ Търговище