обновена 2:21 PM EEST, May 31, 2020

"Еко-фантазии" с награди за осми път утре в Младежки дом

 ef 118

Предстои заключителният етап от конкурс "Еко-фантазии".

Утре от 18.30 ч., в Концертна зала, ще се състоят награждаване и поздравителен концерт. Пред залата, във фоайето на Младежки дом, ще бъде подредена изложба с творбите на всички участници.


За осма поредна година Младежки дом – Търговище организира конкурс „Еко-фантазии” и провокира децата и младите хора от града да създават интересни творби и проекти от ненужни вещи и материали. По традиция еко-съревнованието е посветено на Седмицата на Земята и обръща внимание на опазването на околната среда.


Участието на деца и младежи в конкурса „Еко-фантазии” и тази година беше сериозно – включиха се над 100 участници от I ОУ „Христо Ботев”, III ОУ „П.Р.Славейков”, I СУ „Св. Седмочисленици”, II СУ „Проф. Никола Маринов”, от Център за специална образователна подкрепа и от ЦПЛР-Обединен детски комплекс - Търговище. Получените творби са създадени с много въображение, майсторство, сръчност и мисъл за опазването на природата.


В осмото издание на „Еко-фантазии” наградите определи жури в състав: Пламен Проданов – директор на Художествена галерия „Никола Маринов”, Христина Христова – сценограф в Куклен театър-Търговище, и Диляна Стойчева – главен специалист в Младежки дом – Търговище. Утре отличените ще получат награди. За всички - участници и гости  ще пеят и танцуват Балет „Вега” с главен художествен ръководител Марианна Савова и помощник ръководител Милена Иванова; Балетна формация „Търговище”, с ръководители Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева; Школата за естрадно пеене с ръководител Кремена Кряколова; Вокален състав на ДФА „Шарено герданче” с ръководител Светла Стаменова.

ЦМДИ ТЪрговище