обновена 9:31 AM EEST, Jul 2, 2020

Годишна изложба „Цветни стъпки” откри Клуб "Батик" в Младежки дом

p6032438

Клуб „Батик“ към Младежки дом – Търговище, с ръководител Славка Георгиева, откри годишна изложба, наречена „Цветни стъпки”.

Експозицията във фоайето на Младежки дом включва творби на деца и младежи, създадени в техника батик през сезон 2018/2019г.


Ръководителят на клуба Славка Георгиева сподели с присъстващите радостта си от успехите на децата през изминалия творчески сезон, от успешната работа на различните възрасти заедно, което изгражда приятелство, взаимопомощ и топла атмосфера в ателието.


След това бяха раздадени индивидуалните награди, спечелени от възпитаниците на Клуб "Батик" от национални и международни конкурси през годината.


Мирослава Евтимова спечели право на самостоятелна изложба през следващия творчески сезон, а Гергана Димитрова право на едномесечно безплатно посещение в клуба.


Останалите деца получиха грамоти за активна работа и постижения в техниката батик, за презентиране на техниката по време на 242 Пролетен панаир, за приятелство и принос в обучението на малките.


Директорът на Младежки дом-Търговище Даниела Марчева поздрави децата и младежите от клуба за добрата работа и постигнатите отличия. Тя пожела много бъдещи успехи на двете абитуриентки, Клио и Роси, които с цветни стъпки поемат по своя път.


Творческият сезон за Клуб "Батик" ще приключи с авторска изложба на Селин Дауд, която ще бъде открита на 14 юни, отново във фоайето на Младежки дом.

ЦМДИ Търговище