обновена 9:31 AM EEST, Jul 2, 2020

Балетна формация "Търговище" с много овации и от международния фестивал "С любов за танца"

53k

Балетна формация "Търговище" участва в единствения по рода си Международен детски балетен фестивал "С любов за танца".

Той се проведе от 1 до 4 юни в Пловдив, в Дом на културата "Борис Христов". Организатори бяха Община Пловдив и Фондация "Буратино балет".


Формацията на Младежки дом, с ръководители Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян, участва с индивидуални и колективни хореографии. Във вечерта на колективите, момичетата на Балетна формация "Търговище" се представиха с програма от 4 танца: танц от балета "Копелия", "Серенада", "Валс" и най-бурно аплодирания "Катюша".


Във вечерта на индивидуалните участия, дуетът "Перли" от балета "Конче вихрогонче", в изпълнение на Йоана Антонова и Калина Стайкова, се представи чудесно и двете момичета бяха класирани за участие в тържественото закриване с групова хореография, създадена от доц. доктор Желка Табакова, специално за гала концерта. В него формацията изпълни танцът "Катюша" и дуетът "Перли".


Децата от фестивала имаха възможност да участват в открит урок по характерни танци с преподавател председателят на журито д-р Бонка Матова.


Във фестивала участваха 12 колектива от Турция, Северна Македония, Черна Гора, Габрово, Шумен, Варна, Сливен, Враца, Лясковец, София и Търговище. Всички те бяха селектирани предварително от организаторите.

ЦМДИ