обновена 7:36 AM EEST, Jun 20, 2021

Състави на Младежки дом Търговище зарадваха с концерт деца от социални домове

62136568 2334542116758599 8496534562438905856 n

Състави на Младежки дом Търговище зарадваха с концерт деца от социални домове в Ястребино.

В концертната зала на Национален детски комплекс – Ястребино се състоя празничен концерт с участието на формациите на Младежки дом – Търговище като част от Фестивал на радостта, чието 23 –то издание тече в момента.


Фестивалът е ежегоден, негов организатор е Обществен фонд „Детство“. Той събира десетки деца от социални домове и центрове в страната. В рамките на една седмица с тях се провеждат занимания в творчески дейности – фотоклуб , танцови занимания , спорт и др. Гостуват им театрални трупи , детски и младежки състави.


С много емоция и усмивки бяха посрещнати изпълненията на Балетна формация "Търговище", на момичетата от Школата по естрадно пеене, на певиците и танцьорите от ДФА „Шарено герданче“. „Доброто ражда добро“ е девизът на фестивала. Съботният следобед в детския комплекс със сигурност роди много доброта и надежда , донесе позитивни емоции и озарени детски лица.
В края на концерта на Младежки дом бяха връчени грамота и плакет от Управителния съвет на Обществен фонд детство за заслуги във възпитанието и развитието на деца с трудна съдба в България. Подарена бе и картина, нарисувана от едно от децата по време на престоя в Ястребино.

ЦМДИ