обновена 3:26 PM EEST, Jul 9, 2020

Търговищкият театър с последна за сезона премиера

tgm 217

„Ох, тези пари“ е най-новото заглавие в афиша на Драматичен театър Търговище.

Премиерата на съвременната френска комедия от Флавиа Кост е в петък – 14 юни, от 19 часа.


Режисурата е на Владимир Петков, а сценографията – на Галина Абаджимаринова. Участват актьорите Васил Драганов, Добрина Гецова, Марина Мозжухина и Божидар Попчев.


Човекът и парите – една чувствителна, конфликтна, дори взривоопасна връзка, стара като света. Вечното противостоене между “да имаш” или “да бъдеш“. Зад този директен сблъсък се крие една съвременна комедия, която е далеч от какъвто и да е поучителен тон, забавлявайки ни върху темата – какво е да си щастлив.
Какво е щастието – да си мултимилионер или да си заобиколен от семейството си и хората, които обичаш? Това е дилемата на Ришар, когато разбира, че той е печелившият на големия джакпот. Той дълго се колебае и една вечер събира най-близките си, жена си, майка си и своя колега и най-добър приятел Етиен, за да сподели новината.
Един спектакъл за това как привидно незначителни неща могат да преобърнат живота ни, за изпитанията пред онова, което считаме за любов, за разрушителната сила на нещата към които най-силно се привързваме, когато загубим усета за мярка. И разбира се, става дума и за това, колко малко се познаваме един друг и как истинското опознаване настъпва само и единствено преминавайки заедно през силни, разтърсващи събития.


Но “Ох, тези пари“ не забравя своята основна цел – да ви забавлява от първия до последния момент.