обновена 2:44 PM EEST, Oct 23, 2020

Областният управител подари специалното издание на Българското председателство на Съвета на ЕС на библиотеката в Търговище

1107192 1

Областният управител на Търговище Митко Стайков подари на директора на Регионална библиотека „Петър Стъпов” Росица Куцарова книгата, посветена на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз (01.01.2018 г. – 30.06.2018 г.).

Дарението включва общо 4 екземпляра от изданието.

Книгата е специално издание на Българското председателство на Съвета на ЕС и представя всички министри и членове на Европейския съюз.

Фондът на Регионалната библиотека в Търговище бе обогатен с изданието през май тази година, когато лично заместник-министърът на културата Амелия Гешева дари каталога на директора на библиотеката. Регионалната библиотека ще препрати по един брой от дарението към библиотеките в общините Омуртаг, Попово, Антоново и Опака.

При визитата си в РБ „Петър Стъпов” – Търговище Митко Стайков се запозна с актуалното състояние на библиотеката и текущите проекти, по които се работи в момента. Областният управител и Росица Куцарова разговаряха още за дейността на фонд „Условия на труд”, възможностите за финансиране на библиотеката и др.