обновена 3:31 PM EEST, May 31, 2020

„Професия лъжец“ на Теди Москов ще гостува в Търговище

dt 0819

Спектакълът „Професия лъжец“ на Теди Москов гостува в Търговище на 19 август от 19 часа.

Пиесата е вдъхновена от книгата на Джани Родари „Джелсомино в страната на лъжците“, поясняват от Драматичен театър Търговище.

„Професия лъжец“ е шеговит политико-исторически прочит на клиширани събития от нашето минало. Действието се развива в Сърбългърмъния – обобщен образ на балканските държави и техния манталитет. В сценичното решение са вплетени и видео миниатюри на Джони Пенков, и закачки на Радой Ралин от старите кинопрегледи.

„С артистите от Държавен куклен театър – Варна сме готови да преминем заедно през какво ли не – да се смеем, да страдаме, но да постигнем нещо леко и весело. Куклените артисти са отлично подготвени за импровизация и изграждане на сценарий по време на репетиции, както аз правя. Моят театър не е основан на причинно-следствената връзка, а на асоциативната и е най-трудният вид театър, затова го правя с подготвени артисти“ – казва за работата си с варненската трупа Теди Москов.

Участват: Красимир Добрев, Боян Стоянов, Галин Гинев, Вера Стойкова, Диана Цолевска, Стоян Стоянов, Евгения Василева, Веселина Калчева

Спектакълът е забранен за лица под 16 г.

През 2014 г. Теди Москов получава „Икар“ за „Професия Лъжец“ в категорията „най-добър спектакъл“ и „Аскеер“ за режисурата му.

Снимка: Dariknews